Tilaajille

Oop­pe­ra­juh­lien ketun apu­lai­ses­ta tuli isona tiede- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­ri: Hanna Kosonen haluaa, että lapset kaik­kial­la Suo­mes­sa saavat kult­tuu­ri­ko­ke­muk­sia

Kulttuuriin käytettävät veikkausvoittovarat kutistuvat. Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen ei halua spekuloida, miten paljon hallitus voi antaa lisärahaa vastineeksi.

Kulttuuriin käytettävät veikkausvoittovarat kutistuvat. Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen ei halua spekuloida, miten paljon hallitus voi antaa lisärahaa vastineeksi. Hänen mukaansa kunnat voivat säästää sosiaali- ja terveysmenoissa tarjoamalla kulttuuria. Hän itse vakuuttui kulttuurin hyvää tekevästä vaikutuksesta jo lapsena kotikaupungissaan Savonlinnassa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) liikuttuu kyyneliin, kun hän muistelee lapsuuden vahvaa kulttuurikokemusta kotikaupungissaan Savonlinnassa. Oopperajuhlilla esitettiin Wolfgang Amadeus Mozartin Taikahuilua ja Kososen ystävä oli näyttämöllä kettuna. Kosonen pääsi ketun assistentiksi.

– Muistan vieläkin, miten mieletön fiilis siellä lavasteissa oli ja ne upeat Mozartin kuorokohtaukset. Tuntui, että olin silloin 10-vuotiaana jonkun suuren ja upean äärellä.