vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oma­ko­ti­ta­lo tu­hou­tui tu­li­pa­los­sa Kem­pe­lees­sä, asuk­kaat he­rä­si­vät pa­lo­va­roit­ti­men ääneen

Kempeleessä sijaitseva omakotitalo tuhoutui täysin tulipalossa tiistain vastaisena yönä, kertoo Oulu-Koillismaan pelastuslaitos.

Kempeleessä sijaitseva omakotitalo tuhoutui täysin tulipalossa tiistain vastaisena yönä, kertoo Oulu-Koillismaan pelastuslaitos.

Asukkaat olivat nukkumassa rakennuksen sisällä palon syttymishetkellä, ja he heräsivät palovaroittimen ääneen. Asukkaat ehtivät poistua rakennuksesta, eikä kukaan loukkaantunut palossa.

Päivystävä palomestari Marko Hottinen kertoo, että palo oli saanut alkunsa talon vieressä olleesta katoksesta. Kun asukkaat huomasivat palon, tuli oli jo levinnyt rakennuksen välipohjaan. 

– Palo oli jo erittäin pitkälle edennyt talon ulkopuolella, ennen kuin se levisi asuinrakennukseen. Syttymissyystä ei ole varmuutta. Sitä selvitellään. Katoksessa oli esimerkiksi teknisiä laitteita, Hottinen kertoo.

Hottisen mukaan toimiva palovaroitin oli olennaisen tärkeässä roolissa siinä, että asukkaat ehtivät ajoissa pois palavasta rakennuksesta. Palossa tuhoutunut puurakenteinen omakotitalo oli noin 150 neliön kokoinen.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta noin kello kahden aikaan yöllä. Sammutustyöt jatkuivat tiistaina aamupäivään saakka. Hottisen mukaan palo oli pureutunut myös rakennuksen seinärakenteisiin, ja myös niitä täytyi purkaa.

Palo ei ollut vaarassa levitä muihin rakennuksiin.