Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Syntyvyys: Syn­ty­vyys painui pak­ka­sel­le Poh­jois-Poh­jan­maal­la en­sim­mäis­tä kertaa 150 vuoteen

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­ko­dis­sa lapset saavat leikkiä ja näkyä joka pai­kas­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Omais­hoi­ta­jat tekivät jouk­ko­kan­te­lun Kem­pe­leen kun­nas­ta

Kempeleläiset omaishoitajat ja lasten omaishoitajat kertovat tiedotteessa tehneensä joukkokantelun Kempeleen kunnasta Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon.

Kempeleen kunnan omaishoitajat ovat tehneet kunnasta joukkokantelun.
Kempeleen kunnan omaishoitajat ovat tehneet kunnasta joukkokantelun.
Kuva: Tapio Maikkola

Kempeleläiset omaishoitajat ja lasten omaishoitajat kertovat tiedotteessa tehneensä joukkokantelun Kempeleen kunnasta Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon. Usean sivun mittainen kantelu jätettiin aluehallintovirastoon elokuussa.

Joukkokantelun tehneiden omaishoitajien mukaan Kempeleen kunta on toistuvasti rikkonut omaishoitoon ja vammaispalveluihin liittyviä lakeja ja toiminnallaan syrjinyt omaishoitajia ja heidän vammaisia hoidettaviaan.

Omaishoitajien mukaan toiminta on jatkunut vuosien ajan eikä siihen ole puututtu, vaikka kunnan johtaville viranomaisille on tehty useita muistutuksia asiasta.

Tiedotteen mukaan osa Kempeleen kunnan toimista on jätetty eduskunnan oikeusasiamiehen selvitettäväksi.

Joukkokantelun mukaan kunta muun muassa rikkoo laatimaansa Kempele-sopimusta, tekee omaishoidontukipäätöksiä lainvastaisesti määräaikaisiksi sekä jättää noudattamatta lainmukaisia käsittelyaikoja.

Alueyhdistykseltä kannanotto

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n toiminnanjohtaja Minna Salminen kertoo, että yhdistys on laatinut liitteeksi oman kannanoton kempeleläisperheiden tekemään kanteluun. Salminen toteaa, että yhdistys on kuullut asiassa perheiden näkökulman.

– Kannanotolla haluamme omaishoitajien tuki- ja edunvalvontayhdistyksenä ottaa kantaa Kempeleessä asuvien omaishoitajien avi:lle toimittamaan joukkokanteluun ja tukea heitä tässä kantelussa. Toivommekin kannanotossamme, että avi tutkii, selvittää ja ottaa kantaa vanhempien joukkokanteluun.

Yhdistys teki kanteluun liittyvän kannanoton viime viikolla.

Juttua muokattu 22.8. kello 15.16. Lisätty Minna Salmisen kommentit.