Olym­pia­voit­ta­ja Samppa Lajusen yhtiö myi kaksi Oulussa si­jait­se­vaa päi­vä­ko­tia

Samla Capitalin pääomistaja on ex-urheilija ja yhdistetyn olympiavoittaja Samppa Lajunen.

Samla Capitalin hallinnoima rahasto on myynyt viisi hoivakiinteistöä OP-Palvelukiinteistöt –erikoissijoitusrahastolle. Samla Capitalin pääomistaja on ex-urheilija ja yhdistetyn olympiavoittaja Samppa Lajunen

Samla Capitalin hallinnoima Samla Toimitilat käyttää kauppasumman omistamiensa kiinteistöjen kehittämiseen ja tuotonjakoon sijoittajilleen. 

Samppa Lajunen on Samla Capitalin pääomistaja.
Samppa Lajunen on Samla Capitalin pääomistaja.

Kaupassa omistajaa vaihtoivat kaksi päiväkotia Oulussa ja yksi Jyväskylässä sekä hoivakodit Lapualla ja Karjalohjalla. 

Myytyjen kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on 3 321 neliömetriä. Myydyt kohteet vastasivat noin viidennestä Samla Capitalin hallinnoiman Samla Toimitilat -rahaston sijoituksista. 

Yhtiön mukaan kiinteistöt olivat tuottoisia, mutta yhtiö myi ne salkunhoidollisista syistä. 

Myyntivoitolla Samla Toimitilat haluaa kehittää muita kiinteistöjään ja jakaa tuottoja sijoittajilleen.

– Omistukseemme jää yhä useita hoivakiinteistöjä ja tulemme niitä hankkimaan vielä lisää. Uskomme hoivakiinteistöjen tuottopotentiaaliin myös tulevaisuudessa, Samla Capitalin salkunhoitaja Samppa Lajunen sanoo. 

Kiinteistöt olivat Samla Toimitiloilla vain muutaman vuoden. Lajusen mukaan yhtiö pääsi tuottotavoitteisiinsa ja nyt oli oikea aika myydä.

OP-Palvelukiinteistöt -erikoissijoitusrahaston salkunhoitaja Anni Lakanen sanoo, että ostetut kohteet tuovat rahastoon valmista kassavirtaa ja maantieteellistä hajautusta. 

– Haemme edelleen sekä valmiita kohteita että hankkeita kasvavaan rahastoon. Vuoden 2019 loppuun mennessä rahaston valmiiden kohteiden arvo tulee olemaan noin 200 miljoonaa euroa, Lakanen sanoo.