OLS:n ryh­ti­lii­ke pal­kit­tiin va­kuut­ta­val­la ko­ti­voi­tol­la – Hau­dan­lam­pi ja ala­sar­ja­löy­tö Kar­vo­nen viih­dyt­ti­vät Kas­tel­lin mo­ni­toi­mi­ta­lon yleisöä maa­leil­laan

Lauantain TPS-ottelussa kontannut Oulun Luistinseura oli sunnuntaina kuin uudestisyntynyt ja sai ehjästä 60 minuutin urakasta palkinnoksi 6–2-voiton LASB:sta.

OLS:n alasarjalöytö Valte Karvonen (9) on tullut liigatasolle itseluottamusta uhkuen. Hyökkääjä viitoitti sunnuntaina OLS:lle tien voittoon.
OLS:n alasarjalöytö Valte Karvonen (9) on tullut liigatasolle itseluottamusta uhkuen. Hyökkääjä viitoitti sunnuntaina OLS:lle tien voittoon.
Kuva: Jukka Leinonen

Lauantain TPS-ottelussa kontannut Oulun Luistinseura oli sunnuntaina kuin uudestisyntynyt ja sai ehjästä 60 minuutin urakasta palkinnoksi 6–2-voiton LASB:sta. Miesten salibandyliigan ottelu oli heti ensimmäisestä erästä lähtien isäntien komennossa.

Voittotahdit iski Tuukka Haudanlammen, Valte Karvosen ja Petri Niemelän ketju, joka oli koossa ensimmäistä kertaa.

Troikka iloitteli yhteensä neljä näyttävää osumaa, joista avauserän kolme maalia hyydyttivät vieraiden peli-iloa ratkaisevasti.

Haudanlammen 5–2-maali päätti LASB:n pyristelyn hieman päätöserän puolivälin jälkeen.

Illan esitys oli myös OLS:n päävalmentajan Jani Lipsasen mieleen. Lipsasella oli vaihtoaitiossa päässään hikipanta, joka kuvasti tärkeää viestiä.

– Se oli muistutus, että kentällä pitää tulla hiki ja painaa hommia. Tämä peli oli joukkueelta hyvä vastaus TPS-pelin (1–7-tappio) jälkeen annettuun palautteeseen, Lipsanen korosti.

Kentän mielenkiintoisin ja myös viihdyttävin pelaaja oli Karvonen, jonka tie liigatasolle on poikkeuksellinen.

21-vuotias hyökkääjä pelasi ensimmäiset liiton sarjojen ottelunsa viime kaudella 2. divisioonassa. Sitä ennen kokemusta kertyi vain pihapeleistä ja harrastesarjojen otteluista.

OLS:n tulokkaan otteet ovat hämmentävän kypsiä. Karvonen tekee jatkuvasti oikeita valintoja ja tehtailee myös pisteitä.

LASB-ottelun avauserässä Karvonen pohjusti Haudanlammen 1–0-maalin hienolla syötöllään ja iski itse voitto-osumaksi jääneen 3–1-maalin.

Hyökkääjässä on selvästi artistin verta ja veikeän viihdyttäjän vikaa.

– Hän on yksi Oulun alueen kovimpia talentteja vähän aikaan – nimenomaan pelitaitojensa suhteen, Lipsanen kehui.

179-senttinen ja vain 60-kiloinen Karvonen on hälinästä hieman hämillään.

– En olisi vuosi sitten uskonut, että pelaisin syksyllä 2019 liigaa. Välillä minua heitellään kaksinkamppailutilanteissa kuin märkää rättiä, Karvonen naurahti.

Todellisuudessa Karvosella ei ole kentällä mitään hätää. LASB-ottelussa hän oli veitsenterävän peliälynsä ansiosta koko ajan siirron tai kaksi vastustajiaan edellä.

– Ei itseluottamukseni aivan pohjaton ole, mutta kyllä sitä löytyy. Kun tuota hauista ei ole niin paljon, vahvuuksieni on varmaan pakko liittyä pelipäähän. Pelityylini on sellainen, että uskallan hakea vähän rohkeampia haastoja ja syöttöjä.

Merkit viittaavat siihen, että Kastellin monitoimitalon yleisö saa Karvosesta uuden suosikin.

Katso lisää kuvia pelistä tästä!