OLS:n kas­vat­ti Rasmus Kar­ja­lai­nen siirtyy Hol­lan­nin liigaan – "Menen te­ke­mään, en vain sel­viy­ty­mään"

OLS:n jalkapallokasvatti Rasmus Karjalainen on tehnyt neljän vuoden mittaisen sopimuksen Hollannin liigassa pelaavan Fortuna Sittardin kanssa.

Rasmus Karjalainen on edennyt urallaan loogisin askelin eteenpäin. Nyt hän siirtyy KuPS:sta Hollannin liigan Fortuna Sittardiin.
Rasmus Karjalainen on edennyt urallaan loogisin askelin eteenpäin. Nyt hän siirtyy KuPS:sta Hollannin liigan Fortuna Sittardiin.
Kuva: Janne Körkkö

OLS:n jalkapallokasvatti Rasmus Karjalainen on tehnyt neljän vuoden mittaisen sopimuksen Hollannin liigassa pelaavan Fortuna Sittardin kanssa. 23-vuotias oululainen hyökkääjä liittyy joukkueeseen heinäkuun alkupuolella.

Hänellä oli sopimusta KuPS:n kanssa jäljellä vajaat puoli vuotta, joten kuopiolaisseura saa Karjalaisesta tietojen mukaan viisinumeroisen siirtosumman.

Karjalainen ei aio nöyristellä Hollannissa.

– Aika kovalla itseluottamuksella menen sinne. En halua mennä turistiksi. Luotan siihen, että pärjään Hollannissa. Menen tekemään, en vain selviytymään, Karjalainen kertoo.

Karjalainen iski viime kaudella KuPS:lle 17 liigamaalia ja nousi A-maajoukkueen rinkiin. Hänen valttinsa on erinomainen potkutekniikka.

– Olen valmis nousemaan ylemmälle tasolle. Minun on tehtävä vielä enemmän töitä. Se, mikä riitti Suomessa, ei riitä enää. Minulla on taas mahdollisuus todistaa itselleni menemällä epämukavuusalueelleni.

Karjalainen pelasi vielä kaudella 2015 Kakkosta. Kaudella 2016 hän oli kotikaupungissaan AC Oulun riveissä. Sen jälkeen hyökkääjä on edennyt askel askeleelta urallaan eteenpäin.

– Olen uskonut omaan tekemiseeni ja jossain vaiheessa työnteko aina palkitaan.

Fortuna Sittard nousi keväällä 2018 pitkän tauon jälkeen Hollannin pääsarjaan. Se sijoittui paluukaudellaan liigassa 15:nneksi ja säilytti sarjapaikkansa. Joukkueen katsojakeskiarvo oli 9 100.

– Se kävi selväksi, että joukkue oli oikeasti kiinnostunut minusta. Homma alkoi konkretisoitua toukokuun lopussa.

Hyökkääjä mietti viime syksynä Kalevan haastattelussa, että tuleva osoite voisi löytyä Ruotsista, Norjasta tai Tanskasta, mutta mainitsi myös Hollannin vaihtoehtona. Nyt haave toteutui.

– Hollanti on optimaalinen paikka minulle, sillä siellä pelataan hyökkäävää futista. Vastaan tulee kovia joukkueita kuten Ajax, PSV tai Feyenoord, joita olen seurannut.

Karjalainen ei ole ainoa suomalainen seuran organisaatiossa, sillä Fortuna Sittard teki viime viikolla sopimuksen 18-vuotiaan puolustajalupauksen Patrik Raitasen kanssa.