Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Olli Immonen eroaa pe­rus­suo­ma­lai­sis­ta mää­rä­ai­kai­ses­ti - "Kukaan ei ole pai­nos­ta­nut"

Oululainen kansanedustaja Olli Immonen perussuomalaisista kertoo eroavansa eduskuntaryhmästä määräaikaisesti. Ero olisi voimassa lokakuun puoleenväliin saakka

Oululainen kansanedustaja Olli Immonen vakuuttaa tehneensä itse eroamispäätöksen.
Oululainen kansanedustaja Olli Immonen vakuuttaa tehneensä itse eroamispäätöksen.
Kuva: Risto Rasila

Kansanedustaja Olli Immonen perussuomalaisista kertoo eroavansa eduskuntaryhmästä määräaikaisesti. Ero olisi voimassa lokakuun puoleenväliin saakka

- Kukaan ei ole painostanut minua tähän päätökseen, vaan aloite asiaan on tullut puhtaasti minulta itseltäni, Immonen sanoo.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon (ps.) mukaan Immonen on pyytänyt eroa kahdeksi kuukaudeksi, jotta ryhmä saa arvioida keskinäistä luottamusta.

- Jos luottamus palautuu, hän saa hakea uudestaan ryhmän jäsenyyttä, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kertoo.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini sanoi STT:lle, että Immonen on tehnyt ratkaisunsa ja sopinut asian ryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon kanssa. Soini hyväksyy heidän tekemänsä ratkaisun.

"En hyväksy väkivaltaa"

Immonen sanoo, ettei hyväksy väkivaltaa minkäänlaisena keinona edistää poliittisia päämääriä. Immonen kiistää, että hänellä olisi minkäänlaisia yhteyksiä poliittisiin ääriliikkeisiin. Hän sanoo, ettei tunne Suomen Vastarintaliikettä tai sen jäseniä, eikä ole tehnyt sen kanssa yhteistyötä.

Immosen mukaan hänen vertaamisensa Anders Breivikiin on ollut tarkoitushakuisia.

Immonen kommentoi tänään hänen Facebook-kirjoituksestaan noussutta polemiikkia perussuomalaisten järjestämässä tilaisuudessa.

- Se ei ollut peruspoliitikon peruspuhetta. Se oli tarkoitettu hengennostatukseksi ja tsemppaamiseksi omille ystävilleni sekä Suomessa että Suomen rajojen ulkopuolella, Immonen sanoo.

Immonen myös toisti kommenttinsa sitä, että hän ei tuntenut Suomen Vastarintaliikkeen jäseniä Eugen Schaumanin haudalla. Immonen sanoo päätyneensä valokuvaan, koska tilaisuus oli kaikille avoin.