Mainos

Öl­jy­läm­mi­tyk­sen vaih­ta­mi­nen maa­läm­pöön voi säästää vuo­des­sa tu­han­sia euroja – valtio myöntää vaih­toon tu­ki­ra­haa

Öljylämmitysjärjestelmän korvaaminen maa- tai ilma-vesilämpöpumpulla on paitsi ympäristöteko, myös kustannustehokas vaihtoehto. Asiantuntijapalvelu Teknikomi toteuttaa energiatehokkaat ja järkevät lämmitysratkaisut kaikkiin koteihin.

"Tähän kotiin laitettiin Boschin huippumoderni ilma-vesilämpöpumppu ja tehtiin myös uusi lämpöverkko uusilla pattereilla."
"Tähän kotiin laitettiin Boschin huippumoderni ilma-vesilämpöpumppu ja tehtiin myös uusi lämpöverkko uusilla pattereilla."

Pientalojen omistajat voivat hakea ELY-keskukselta valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja sen korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla.

Lämmitysratkaisuja tarjoavan Teknikomin toimitusjohtaja Jani Ijäs kertoo, että öljylämmitysjärjestelmät ovat vielä varsin yleistä vanhemmissa omakotitaloissa. Öljyn korvaaminen maa- tai vesilämpöpumpulla on kuitenkin jatkuvasti yleistynyt niiden kustannustehokkuuden vuoksi.

Öljylämmityksen vaihtaminen esimerkiksi maalämpöön voi nimittäin johtaa jopa 70 prosentin säästöihin vuosittaisissa lämmityskustannuksissa.

”Sen lisäksi uusiutuvaa energiaa käyttävät lämpöpumput ovat huomattavasti öljyä ympäristöystävällisempi vaihtoehto”, Ijäs kertoo.

ELY-keskuksen myöntämän avustuksen suuruus on 4 000 euroa silloin, kun öljylämmityksestä siirrytään maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun. Tukiraha kattaa merkittävän osan asennustyön hinnasta.

”Itse pumppu maksaa yleensä itsensä takaisin seuraavien vuosien aikana lämmityskustannuksissa”, Ijäs kertoo.

Miten maa- ja vesi-ilmalämpöpumput toimivat? >>

Teknikomi suunnittelee lämmitysjärjestelmän ilmaiseksi

Hakemus kannattaa laittaa ELY-keskukseen vireille heti, kun päätös lämmitysjärjestelmän vaihtamisesta on tehty. Lopullisen pumpun valintaa kannattaa lähteä etsimään yhdessä Teknikomin asiantuntijoiden kanssa.

Teknikomi paitsi myy lämpöpumput, myös asentaa järjestelmät koteihin käyttövalmiiksi. Palveluun kuuluu ilmainen kartoitus- ja suunnittelukäynti, joka ei velvoita asiakasta mihinkään.

Lämpöpumpun ja energiamuodon valintaan vaikuttavat pannuhuoneen sijainnin lisäksi muun muassa asunnon koko, ikä ja asukasmäärä sekä se, minkälaisia energiatehokkuuteen liittyviä remontteja talossa on tehty esimerkiksi eristyksiin liittyen.

”Nämä asiat on erittäin tärkeää selvittää, jotta lämmitysjärjestelmän vaihdos olisi asiakkaalle järkevää. Perusteellinen suunnittelu on toimintamme kulmakivi”, Ijäs kertoo.

Kun sopiva energiamuoto on löydetty, varsinainen asennus onnistuu ketterästi. Pannuhuoneen öljykattila puretaan ja tilalle tuodaan joko maa- tai ilma-vesilämpöpumppu asiakkaan valinnan mukaan. Maalämpöä varten tontille porataan energiakaivo, jonka syvyys vaihtelee 150–250 metriä. Teknikomi Oy tekee lämmitystapamuutoksia ympäri vuoden.

Asennustyöt saadaan valmiiksi yleensä muutamassa päivässä.

”Yhtiömme kokoonpano sen verran joustava, että kaikki paketit pystytään räätälöimään asiakkaan toivomalla tavalla. Jotkut haluavat asennuksen avaimet käteen -palveluna, mutta osa asiakkaista haluaa itse osallistua esimerkiksi purkutöihin”, Ijäs kertoo.

Teknikomin valikoimasta löytyy laaja valikoima maa- ja vesi-ilmalämpöpumppuja Boschilta sekä muilta alan merkeiltä. Teknikomi on Boschin sertifioitu Lämpömestari, jolloin se voi tarjota pumpuille markkinoiden pisimmät takuuajat: Boschin pumpuilla on kuuden vuoden tehdastakuu ja 10 vuoden kompressoritakuu.

Paras ratkaisu löytyy maalaisjärjellä

Teknikomin palveluihin kuuluvat laadukkaat LVI- ja sähköalan palvelut. Yhtiö tarjoaa lämmitysratkaisujen lisäksi käyttövesiremontit, aurinkosähköjärjestelmät sekä lämpöverkkoremontit Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Etelä-Lapissa.

Teknikomi on ollut toiminnassa viitisen vuotta, ja se on onnistunut kerryttämän asiantuntijuudellaan ja toimintatavallaan vankkaa ja uskollista asiakaskuntaa.

Asiakkaina on niin yksityisiä omakotitalon omistajia, taloyhtiöitä kuin suuria teollisuuden toimijoitakin.

”Emme painosta asiakasta tunnissa päätöksen tekoon, vaan etsitään rauhassa asiakkaalle aina paras ratkaisu. Se löytyy yleensä teknistä tietämystä ja maalaisjärkeä yhdistämällä”, Ijäs nauraa.

Lue lisää:

Teknikomin verkkosivut

Lisätietoa Boschin Lämpömestari -sertifikaatista>>

Seuraa Teknikomia Facebookissa>>

Lisätietoa ELY-keskuksen myöntämästä tuesta>>