Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oi­kai­su: So­te-uu­dis­tuk­sen ta­voit­tee­na ei ollut pal­ve­lu­jen ul­kois­ta­mi­nen yk­si­tyi­sel­le

Kalevan paperilehteen 1.11.2023 oli mennyt väärä versio sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson haastattelusta. Verkkolehdessä samana päivänä julkaistu versio oli oikea.

Ministeri Kaisa Juuson mukaan viime hallituskaudella toteutetun SOTE-uudistuksen tavoitteena oli yhdenvertaiset palvelut ja kustannuskehityksen hillintä. Ei Länsi-Pohjan palvelujen ulkoistaminen yksityiselle palvelutuottaja Mehiläiselle, kuten paperilehden jutusta saattoi virheellisesti tulkita.

Juuson mukaan vuoden 2025 alussa tehdään rahoitusmallin mukainen jälkitarkastus, jolloin vuoden 2023 alijäämät tasoittuvat lisärahoituksen muodossa.

Sen lisäksi syksyllä 2025 katsotaan, tarvitseeko rahoitusta ohjaavia kriteereitä muuttaa. Silloin on nähtävissä kahden ensimmäisen vuoden tilinpäätökset ja jos näyttää siltä, että rahoituksen määräytymisen kriteerit eivät ole osuneet kohdalleen niin niitä voidaan muuttaa.

Mitään rahatilanteen tasoittamista ei ole tulossa syksyllä 2025 kuten paperilehden jutussa lukee.

Todistusten ja lausuntojen kirjoittamista ei ole tarkoitus siirtää hoitajille kuten Kalevan paperiversiossa 1.11. julkaistussa jutussa lukee, vaan ylipäätään vähentää niiden tarvetta.

Suomessa on pula tietyistä erikoislääkäreistä, ei erikoisaloista kuten jutussa virheellisesti lukee. Pula on johtanut siihen, että osassa sairaaloita joudutaan pitämään osastoja tyhjillään.