Jääkiekko: Kärpät hävisi vii­mei­sen lii­ga­kamp­pai­lun­sa Ha­ka­met­säs­sä jat­ko­ajal­la

Pääkirjoitus: Köy­hil­le pu­toi­lee nyt vain muruja rik­kai­den ro­ko­te­pöy­dil­tä, eikä se ole edes jäl­kim­mäi­sen joukon etu

Oamk ja Oulun yli­opis­to mukana uudessa RAAS-tut­ki­mu­sal­lians­sis­sa

Teknologian tutkimuskeskus VTT, Aalto Yliopisto, Tampereen yliopisto sekä kahdeksan muuta yliopistoa ja ammattikorkeakoulua, mukaan lukien Oulun yliopisto ja ammattikorkeakoulu, ovat muodostaneet autonomisten järjestelmien tutkimusallianssin.

Teknologian tutkimuskeskus VTT, Aalto Yliopisto, Tampereen yliopisto sekä kahdeksan muuta yliopistoa ja ammattikorkeakoulua, mukaan lukien Oulun yliopisto ja ammattikorkeakoulu, ovat muodostaneet autonomisten järjestelmien tutkimusallianssin. 

Yhteenliittymän tavoitteena on tukea ja nopeuttaa meri- ja maaliikenteen, ilmailun sekä työkoneiden automatisoitujen ratkaisujen kehitystä.

Autonomisten järjestelmien tutkimusallianssi (Research Alliance for Autonomous Systems, RAAS) haluaa kehittää Suomesta yhden johtavan autonomisten ratkaisujen ja palvelujen tutkimus- ja kehitysympäristön ja houkutella maahan myös ulkomaisia investointeja. 

Suomessa tutkimusorganisaatiot ovat jo vuosikymmenten ajan kehittäneet korkean automaatioasteen ratkaisuja ja omaa osaamistaan kotimaisissa ja kansainvälisissä tutkimushankkeissa, allianssin tiedotteessa kerrotaan. RAAS tuo nämä eri osa-alueiden tutkimusryhmät ja osaamisen yhteen, tarjoten myös yrityksille yhden luukun periaatteella toimivan pääsyn tieteellisen tiedon ja osaamisen äärelle.