Nyrk­kei­li­jä He­le­nius haluaa Ruotsin maa­jouk­kuee­seen

Nyrkkeilyn superraskaansarjan Suomen mestari ja kaksinkertainen nuorten arvokisamitalisti Robert Helenius tavoittelee jatkossa Ruotsin maajoukkuepaikkaa.

Nyrkkeilyn superraskaansarjan Suomen mestari ja kaksinkertainen nuorten arvokisamitalisti Robert Helenius tavoittelee jatkossa Ruotsin maajoukkuepaikkaa. Helenius, 20, haluaa edustaa Ruotsia, sillä hän on tyytymätön Suomen Nyrkkeilyliiton toimintaan. Lisäksi Helenius on loukkaantunut liiton toimihenkilöiden kommenteista.

- Liiton henkilöt ovat sanoneet, että minua on turha lähettää mihinkään kisoihin. Turnauksiin olen matkustanut omalla kustannuksella, satakiloinen Helenius tuhahtaa.

Syitä liiton sorsintaan Helenius on ehtinyt miettiä.

- Ehkä se on kateutta ja sitä, että olen suomenruotsalainen, Helenius pohtii.

Erityisen tulistunut Helenius on siitä, että häntä ei vaivauduttu keväällä lähettämään lainkaan Azerbaidzhaniin, jossa voittajalla oli mahdollisuus päästä olympialaisiin. Nyrkkeilyliiton päävalmentaja Esa Hukkanen ei niele kritiikkiä sellaisenaan.

- Heleniusta olisi ollut turha lähettää Azerbaidzhaniin, sillä siellä hänen olisi pitänyt voittaa 4-5 miestä. Hän oli jo tätä ennen hävinnyt Bulgariassa ponnettomalla esityksellä keskinkertaiselle nyrkkeilijälle.