Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Nuo­ru­kai­nen kuoli hy­pät­tyään ui­ma­ran­nan tor­nis­ta - torni on ollut jo pitkään öisin sul­jet­tu­na vaa­ra­ti­lan­tei­den takia

Kuopiossa Väinölänniemen hyppytornilla tapahtui lauantaina aamuyöllä kuolemaan johtanut onnettomuus.

Kuopiossa Väinölänniemen hyppytornilla tapahtui lauantaina aamuyöllä kuolemaan johtanut onnettomuus. Hyppytorni on ollut jo useita vuosia suljettuna ilta- ja yöaikaan nimenomaan vaaratilanteiden estämiseksi.

Poliisin mukaan hätäkeskus sai neljän jälkeen aamuyöllä ilmoituksen, että 17-vuotias nuorukainen oli hypännyt tornista veteen. Nuorukainen oli noussut hypyn jälkeen pintaan, mutta vajonnut sitten veden alle.

Laiturilla oli tapahtuman aikaan useita nuoria, jotka olivat nähneet hypyn. Useampi nuori hyppäsi veteen etsimään pinnan alle painunutta. Uhria ei kuitenkaan löydetty.

Paikalle tulleet pelastuslaitoksen edustajat löysivät uhrin vedestä. Nuorukaista yritettiin elvyttää, mutta huonoin tuloksin. Hänet todettiin tapahtumapaikalla kuolleeksi.

Poliisi kertoi tiedotteessaan, että paikalla olleille on tarjolla kriisiapua.

Öisiä hyppelijöitä riittää lukitusta portista huolimatta

STT:n tavoittaman Väinölänniemen uimavalvojan mukaan tornista hypätään yöaikaan lukitusta portista huolimatta. Hyppytorniin pääsee kiipeämällä portin yli.

- Kyllähän täällä aina riittää sitä porukkaa, joka tulee illemmalla vasta, kiipeää torniin ja hyppii sieltä. Ei sitä ikinä kokonaan pysty estämään, valvoja kertoi puhelimitse lauantaina päivällä.

Hyppääminen Väinölänniemen uimarannan tornista kiellettiin öisin vuonna 2012, kertoi Savon Sanomat aikoinaan. Lehden mukaan paikalla oli sattunut kesällä 2011 ainakin kolme vaaratilannetta, kun yöllä torniin kiivenneet hyppäsivät vaarallisesti veteen.

Nykyään torni on avoinna vain päivisin kello 10-18 uimavalvojien ollessa paikalla. Muuhun aikaan torni on suljettu lukollisella portilla.

Väinölänniemen hyppytorni oli lauantaina päivällä avoinna normaalisti yöllisestä turmasta huolimatta.

Linkki juttuun