Korona: Toimi näin, jos tulet ki­peäk­si tai epäilet ko­ro­na­tar­tun­taa – Ko­ko­sim­me PPSHP:n ja muiden toi­mi­joi­den ohjeet yhteen

Koronanyrkki: Ul­ko­ti­lo­ja kos­ke­via ra­joi­tuk­sia tar­kas­tel­laan uu­del­leen

Nuort­tin tai­men­ten sa­la­pyy­tä­jil­le iso lasku

Savukosken Nuorttijoen arvokkaan taimenen salapyytäjät joutuvat maksamaan yli 13 000 euroa saamistaan vajaasta neljästä kalakilosta.

Savukosken Nuorttijoen arvokkaan taimenen salapyytäjät joutuvat maksamaan yli 13 000 euroa saamistaan vajaasta neljästä kalakilosta.

Päätöksessään Lapin käräjäoikeus määritteli hinnan myös taimenen suojeluarvolle ja menetetylle poikastuotannolle. Sen osuus on lähes 2 200 euroa eli 630 euroa kilolta.

Laajaan salapyyntiin suivaantunut Metsähallitus päätti tehdä Nuorttin tapahtumista ennakkotapauksen.

Se vaati kahdelta toissa syksynä kiinni jääneeltä savukoskelaiselta salakalastajalta yhteensä yli 4 300 euron korvauksia kalojen myötä menetetyistä poikasista, suojeluarvoista sekä lupa- ja virkistyskäyttötuloista. Oikeus hyväksyi vaatimukset suojeluarvon ja poikastuotannon osalta.

Suurin lasku miehille koituu geneettisestä selvityksestä, jolla varmistettiin kalojen alkuperä. Salapyytäjät väittivät tuoneensa kalat evääksi luvallisesta vedestä. Tutkimuslasku on yli 6 400 euroa.

Kalastusrikkomuksesta ja luvattomasta pyynnistä miehille määrättiin yhteensä noin 2 000 euron sakot. Koko lasku nousee yli 13 000 euroon, sillä Metsähallituksen oikeudenkäyntikulut menivät salapyytäjien piikkiin.