Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Nuoren naisen fi­lee­raus­veit­sel­lä sur­man­nut tuo­mit­tiin mur­has­ta

Nuoren helsinkiläisnaisen fileerausveitsellä surmannut 22-vuotias mies on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Nuoren helsinkiläisnaisen fileerausveitsellä surmannut 22-vuotias mies on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Oikeus katsoi, että Shahin Armando Henry Nyman surmasi 19-vuotiaan naisen erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, koska ensimmäinen isku ei pysäyttänyt tekoa tai havahduttanut Nymania.

Hän löi naista 19 kertaa ja lisäksi viilteli uhrin vartaloa. Nyman yritti verityön jälkeen lavastaa teosta itsemurhaa muun muassa asettamalla puukon naisen käteen. Veriteko tapahtui uhrin asunnossa Laajasalossa helmikuussa.

Kohtalokkaana päivänä Nyman tapasi entuudestaan tuntemansa naisen Itäkeskuksessa, missä nainen pyysi saattamaan kotimatkallaan.

Uhrin asunnolla parivaljakko käytti amfetamiinia, joi viinaa ja harrasti seksiä. Nyman kertoi oikeudessa, että uhri hermostui aktin jälkeen, koska hänellä ei ollut tarjota tälle rauhoittavia lääkkeitä.

Uhri uhkasi Nymanin mukaan häntä motoristijengiin kuuluvien ystäviensä kostolla ja syytti raiskauksesta. Tämän jälkeen tuomitun sanojen mukaan hänen "kätensä vain kävi".

Tuomittu murtui oikeudessa

Oikeudessa kihlakunnansyyttäjä Tove Myhrberg kutsui tekoa teurastukseksi ja vaati miehelle elinkautista. Oikeus pitikin tekoa kokonaisuudessaan törkeänä, koska Nyman oli yrittänyt sitkeästi surmata uhriaan.

Nyman myönsi oikeudessa tapon. Puolustusasianajaja Heikki Lampela korosti, että tappolyöntejä oli vain yksi, uhria ei oltu jahdattu ympäri asuntoa eikä tekoa pitkitetty. Lampelan mukaan seikat puhuvat selvästi tapon puolesta.

Oikeudessa aiemmin kylmähermoisesti esiintynyt Nyman murtui perjantaina täysin.

"Olen elänyt koko elämäni eri rooleissa. Olin tekohetkellä roolissa. En pystyisi tekemään kellekään ihmiselle tällaista. Joudun nyt elämään tämän teon kanssa koko elämäni", hysteerinen mies sanoi salissa.

Oikeudessa kuullun lääkärin mukaan toinen tai kolmas puukon isku oli uhrille kuolettava. Oikeuden mukaan ratkaisun ankaruuden kannalta ei kuitenkaan ole merkitystä sillä, että uhri menehtyi nopeasti eikä tekoa pitkitetty.

Rauhallinen käytös kertoo törkeydestä

Oikeus katsoi, että Nymanin kylmähermoinen ja rauhallinen käytös verityön jälkeen puhuu teon törkeyden puolesta. Tuomittu pyysi naapuria tilaamaan taksin, varasti asunnosta uhrin tavaroita ja piilotti ne aseman säilytyslokeroon. Sitten hän meni ravintolaan. Nyman sai murhan lisäksi tuomion myös varkaudesta.

Mielentilatutkimuksessa Nyman todettiin syyntakeiseksi. Hänet passitettiin saman tien Vantaan vankilaan. Nyman otti tuomion rauhallisesti ja ilmeettömästi vastaan. Hän poistui salista vauhdilla katsomatta ympärilleen.

Mies joutuu myös maksamaan uhrin omaisille yhteensä 17 000 euron korvaukset sekä oikeudenkäyntikuluja yli 7 000 euroa.