Nuoren kuh­mo­lai­sen luon­to­ku­vat tuovat villin erä­maa­tun­nel­man Hel­sin­kiin – "Täytyy huo­leh­tia kah­des­ta näl­kiin­ty­nees­tä pöl­lös­tä"

Kuhmossa sijaitsevan Ystävyyden puiston luonnonsuojelualueen juhlavuosi jalkautuu pääkaupunkiseudulle maaliskuun puolivälissä. Kuhmolaisen 27-vuotiaan Ville Heikkisen kuvat ovat herättäneet ihastusta ympäri maailmaa

Ville Heikkisen kuva Karhun katse. Pöllön poikanen kiipeilee. Kuukkeli suomaisemassa.
Ville Heikkisen kuva Karhun katse.
Ville Heikkisen kuva Karhun katse.
Kuva: Ville Heikkinen

Kuhmossa sijaitsevan Ystävyyden puiston luonnonsuojelualueen juhlavuosi jalkautuu pääkaupunkiseudulle maaliskuun puolivälissä, jolloin Stoan kulttuurikeskuksessa avautuu kuhmolaisesta luonnosta kertova valokuvanäyttely.

Kuhmolaisen 27-vuotiaan Ville Heikkisen kuvat ovat levinneet sosiaalisen median kautta ja herättäneet ihastusta ympäri maailmaa. Kuhmon villiä luontoa ikuistava Heikkinen on pokannut useita palkintoja luontokuvakilpailuissa. Hän on Vuoden Luontokuva -kilpailun historian neljäs kuvaaja, joka on onnistunut uusimaan voittonsa. 

Ville Heikkisen mieluisimpia kuvauskohteita ovat linnut. Ne pitävät miehen kotikonnuilla myös näyttelyn avajaisten aikaan.

- Täytyy huolehtia kahdesta nälkiintyneestä pöllöstä, Heikkinen lähettää terveisensä Kuhmosta.

Pöllön poikanen kiipeilee.
Pöllön poikanen kiipeilee.
Kuva: Ville Heikkinen

Heikkisen kuvista koostuva näyttely on osa Ystävyyden puiston 30-vuotisjuhlaa.

Vuonna 1990 viisi Kuhmossa sijaitsevaa suojelualuetta saivat yhteisen nimittäjän: yhdessä ne muodostavat Ystävyyden puiston. Puiston perustamisella suojeltiin Kainuun metsä- ja suoerämaita, järvi- ja harjuluontoa sekä metsäpeuran elinympäristöjä.

Tiiviit suhteet Kainuun ja itänaapuri Kostamuksen kaupunkialueen välillä synnyttivät idean yhteisestä luonnonsuojelualueesta, jonka muodostaisivat yhdessä Ystävyyden puisto ja Kostamuksen luonnonpuisto.

Kuukkeli suomaisemassa.
Kuukkeli suomaisemassa.
Kuva: Ville Heikkinen

Kuhmon kaupunki, Metsähallituksen Pohjanmaan-Kainuun Luontopalvelut sekä Suomen Ympäristökeskus ovat valmistelleet alueen 30-vuotisjuhlaa.

Mukana ovat olleet myös Kostamuksen luonnonpuisto ja Kostamuksen kaupunki.

Juhlavuoden valokuvanäyttely järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.