Nöyrä ja työ­te­liäs pis­te­nik­ka­ri

Vaikka Kärppien A-nuorten joukkueen runkosarjasuoritus oli kuin jyrkästi nouseva vuoristorata, yksi pelaaja seisoi tukevasti kuljettajan paikalla alusta loppuun saakka.

A-Kärppien ykkössentteri Sakari Manninen miettii ensi kauden seuraansa vasta pudotuspelien jälkeen. Yksi vaihtoehto on se, että mies suuntaa Kajaaniin suorittamaan varusmiespalvelustaan pelaamaan Mestis-pelejä Hokin riveissä.
A-Kärppien ykkössentteri Sakari Manninen miettii ensi kauden seuraansa vasta pudotuspelien jälkeen. Yksi vaihtoehto on se, että mies suuntaa Kajaaniin suorittamaan varusmiespalvelustaan pelaamaan Mestis-pelejä Hokin riveissä.

Oulu Vaikka Kärppien A-nuorten joukkueen runkosarjasuoritus oli kuin jyrkästi nouseva vuoristorata, yksi pelaaja seisoi tukevasti kuljettajan paikalla alusta loppuun saakka.

Ykkössentteri Sakari Manninen, 20, ansaitsee runkosarjan otteistaan arvosanaksi täyden kympin. Varakapteeni näytti omalla tinkimättömällä uurastuksellaan joukkuekavereilleen esimerkkiä ottelu toisensa jälkeen.

"Manen (Manninen) merkitystä joukkueellemme ei voi väheksyä. Hänellä on kyky ratkaista pelejä omalla tekemisellään. Se on harvinainen lahja. Poika on muutenkin sellainen valmentajan unelmapelaaja", Kärppien vastuuluotsi Lauri Mikkola painottaa.

Ratkaisutaito näkyy tilastoissa, sillä Manninen nakutti runkosarjan 46 ottelussa 62 (23+39) pistettä. Kärppähyökkääjän suoritus oikeutti koko sarjan pistepörssin toiseen sijaan.

"Ja kannattaa muistaa, että Mane on aina loistava myös omassa päässä. Hän ei sellainen pistetykki, joka kyttäisi maalipaikkoja puolustuspelaamisen kustannuksella", Mikkola toteaa ylpeänä suojatistaan.

Pikkukärppien pelillisessä johtajassa on paljon samoja piirteitä kuin Joonas Komulaisessa, joka johdatti Kärppien nuoret toissa kaudella Suomen mestaruuteen. Kaksikkoa yhdistää paitsi pieni koko (Manninen 171 senttiä ja 71 kiloa) niin myös se, että molemmat ovat liukkaita, röyhkeitä ja oivaltavasti peliä lukevia pelaajia.

Manninen on itse syystäkin tyytyväinen omaan suoritukseensa runkosarjassa.

"Hyvin kulki. En osannut odottaa tällaista pistesaalista", edellisellä kaudella 42 tehopistettä tehnyt hyökkääjä hymyilee.

Nöyränä pelaajana hän ei halua liiaksi muistella menneitä. Nuoren miehen katse on kääntynyt tiukasti jo kohti perjantaina alkavia pudotuspelejä.

"Kesällä on riittävästi aikaa miettiä runkosarjan suoritusta ja ensi kauden seuraa. Nyt keskityn vain siihen, että kautemme jatkuu mahdollisimman pitkään."

Kärpät joutuu kovaan testiin heti puolivälierävaiheessa, kun joukkueen vastustajaksi asettuu runkosarjan voittaja Helsingin Jokerit.

"Jokerit on suoraviivainen ja yhtenäinen joukkue. Lisäksi se on sarjan paras erikoistilannejoukkue. Meillä on kuitenkin kaikki eväät ottelusarjan voittoon", Manninen päättää.

Kärppien pudotuspelitaival alkaa perjantaina vierasottelulla Jokereita vastaan. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.