Nor­ja­lais­sen­saa­tio Håland hurmaa Mes­ta­rien lii­gas­sa – "Ke­hit­tyäk­se­ni minun pitää tehdä paljon työtä"

Jalkapallon Mestarien liigan kuumimmasta pelaajasta ei ole epäilystä.

Video: MTV

Jalkapallon Mestarien liigan kuumimmasta pelaajasta ei ole epäilystä. Norjan 19-vuotias juniorisensaatio Erling Braut Håland on jättänyt varjoonsa kaikki muut pelaajat Barcelonan Lionel Messiä ja Juventuksen Cristiano Ronaldoa myöten.

Viimeksi Håland hurmasi myöhään tiistaina pelatussa Mestarien liigan neljännesvälieräpelissä Dortmund–PSG. Hän teki 2–1 voittaneen kotijoukkue Dortmundin molemmat maalit toisella puoliajalla kahdeksan minuutin välein.

Itävaltalaisessa Salzburgissa kauden aloittanut 194-senttinen Håland on tehnyt tällä kaudella Mestarien liigassa jo kymmenen maalia.

–  Mielestäni pystyn vielä parantamaan paljon. Tällä tasolla pitää pystyä parempaan. Kehittyäkseni minun pitää tehdä paljon työtä, Håland kertoi Euroopan jalkapalloliitto Uefan sivustolla.

Hurjaa jälkeä Bundesliigassakin

Håland teki Salzburgille Mestarien liigassa kahdeksan maalia, mutta joukkueen pelit päättyivät alkulohkoon. Suurlupaus siirtyi joulukuussa Saksan Bundesliigan Dortmundiin, ja jälki on ollut hurjaa.

Håland debytoi Bundesliigassa tammikuun puolivälin jälkeen. Hän tuli Augsburgia vastaan vaihdosta kentälle ottelun 56. minuutilla. Håland iski kolme maalia, hattutempun, 23 minuutissa.

Bundesliigassa Håland teki Dortmundille kolmessa ensimmäisessä ottelussaan kahden tunnin ja 16 minuutin peliajalla seitsemän maalia. Puolitoista viikkoa sitten hän jäi vaihteeksi nollille, kun Dortmund hävisi Suomen maajoukkuemaalivahti Lukas Hradeckyn Leverkusenille 3–4.

Håland pitää Mestarien liigassa jalat maassa. Neymar teki Dortmundia vastaan PSG:lle tärkeän vierasmaalin, joten ratkaiseva kohtaaminen Pariisissa 11. maaliskuuta on tiukka koitos.

–  PSG on erittäin vahva joukkue. Voitostamme huolimatta se voi yhä selviytyä seuraavalle kierrokselle, Håland muistutti.