Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Miksi en käytä saksan kieltä Sak­sas­sa­kaan?

Pääkirjoitus: Sekavaa joh­ta­mis­ta, mo­raa­li­ton­ta jul­muut­ta – ve­nä­läi­sen so­ta­voi­man taso yli­ar­vioi­tiin

Nord­lett luopuu out­let-ky­län to­teu­tuk­ses­ta Tu­pok­seen

Nordlett ei lähde toteuttamaan suunniteltua outlet-kylää Limingan Tupokseen. Elokuussa 2012 julkistetun outlet-kylän varausaste oli jo 60-70 prosenttia.

Havainnekuva outlet-kylästä.
Havainnekuva outlet-kylästä.
Kuva: Nordlett Oy

Nordlett ei lähde toteuttamaan suunniteltua outlet-kylää Limingan Tupokseen. Alun perin kylän piti aloittaa jo viime vuonna. Syynä päätökseen ovat vaikeat taloudelliset ajat, kertoo Nordlettin hankejohtaja Tuija Postari-Kivistö.

Elokuussa 2012 julkistetun outlet-kylän varausaste oli jo 60-70 prosenttia. Tämä ei kuitenkaan ollut riittävästi hankkeen rahoittajille, jotka edellyttivät jopa 80 prosentin varausastetta.

"Aika osoittautui taloudellisesti liian haastavaksi tämänkaltaiselle aivan uudenlaiselle hankkeelle. Varausasteesta huolimatta investoinnin vaatiman sopimusmäärän loppuunvienti ei onnistunut halutussa aikataulussa", Postari-Kivistö sanoo.

Tähän mennessä outlet-kylään tulonsa varmistaneiden vuokralaisten määrä oli 10-20. Monien jo tulonsa luvanneiden yrittäjien taloudellinen tilanne muuttui parin viime vuoden aikana, ja he joutuivat perumaan tulonsa.

Postari-Kivistön mukaan omat haasteensa asettivat myös Tupoksen outlet-kylän isot tilat. Hankkeen kunnianhimoisena tavoitteena oli saada aikaan 11 000 neliön laajuinen kokonaisuus.

"Pienempiäkin tilojakin harkittiin, mutta päätimme kuitenkin tavoitella isompaa kokonaisuutta."

Postari-Kivistö luonnehtii outlet-myymäläkylää Suomen oloissa haasteelliseksi ja kunnianhimoiseksi hankkeeksi. Moni outlet-yrittäjä on kuitenkin ilmaissut halukkuutensa tulla Ouluun.

"Outlet-myymälät puuttuvat pohjoisesta, mutta halukkaita tulijoita olisi. Pyrimme auttamaan tiettyjä toimijoita löytämään hyvät tilat Oulussa."