Nokian joh­dos­ta väis­ty­väl­le Rajeev Surille muhkea kul­tai­nen kä­den­pu­ris­tus: HS arvioi ero­ra­hak­si 3–7 mil­joo­naa euroa

Suri sai vuonna 2018 palkkaa, bonuksia ja osakesidonnaista palkkaa kaikkiaan 4,65 miljoonaa. Vaikka eroraha on iso, se kalpenee selvästi Stephen Elopin vuonn 2013 kuittaamien irtisanomiskorvausten rinnalla.

Nokian väistyvä toimitusjohtaja Rajeev Suri (oik) puristi seuraajansa Pekka Lundmarkin kättä maanantaina.
Nokian väistyvä toimitusjohtaja Rajeev Suri (oik) puristi seuraajansa Pekka Lundmarkin kättä maanantaina.
Kuva: PEKKA SIPOLA

Nokian pian entinen toimitusjohtaja Rajeev Suri saa usean miljoonan euron irtisanomisajan palkan, arvioidaan Helsingin Sanomien jutussa.

Vaikeuksissa paininut Nokia pudotti maanantaina ison uutisen kerrottuaan, että Suri väistyy yhtiön johdosta ja tilalle on nimitetty Fortumia johtava PekkaLundmark

Yhtiöstä kerrotaan lehdelle, että Surin irtisanomisaika on 18 kuukautta. Vuoden 2018 palkitsemistietojen perusteella laskettuna tämä tarkoittaa 3–7 miljoonan euron erorahaa.

Suri sai vuonna 2018 palkkaa, bonuksia ja osakesidonnaista palkkaa kaikkiaan 4,65 miljoonaa.

Helsingin Sanomien mukaan Rajeev Surin "kultainen kädenpuristus" on mittaluokaltaan samalla tasolla kuin vuonna 2010 Nokiasta potkut saaneella Olli-Pekka Kallasvuolla. Hän sai irtisanomiskorvausta rahana ja yhtiön osakkeina kaikkiaan 5,4 miljoonaa euroa.

Lehti toteaa myös, että summat ovat vielä pieniä verrattuna Nokian ehkä ristiriitaisimman toimitusjohtajan Stephen Elopin saamiin erorahoihin. Elop kuittasi lähtiessään ennätykselliset 24,2 miljoonaa euroa.