Niit­to­ko­nees­ta len­tä­nyt kipinä sytytti maaston pa­la­maan Sii­ka­lat­val­la – al­ku­sam­mu­tus auttoi palon ra­jaa­mi­ses­sa

Palo levisi metsään ja uhkasi myös muutaman kymmenen metrin päässä palosta olevaa rakennusta.

Siikalatvalla paloi sunnuntai-iltapäivänä maastoa noin 60 neliömetrin alueella.
Siikalatvalla paloi sunnuntai-iltapäivänä maastoa noin 60 neliömetrin alueella.
Kuva: Taneli Kärki

Siikalatvalla Ruukintiellä syttyi sunnuntai-iltapäivänä ennen kolmea maastopalo, joka sai todennäköisesti alkunsa niittokoneesta lentäneestä kipinästä.

Kipinä oli sytyttänyt palamaan kasvillisuutta, josta palo oli levinnyt myös läheiseen metsään. Palo uhkasi jo muutaman kymmenen metrin päässä palosta olevaa rakennusta, mutta pelastuslaitos sai palon rajatuksi ja sammutetuksi ennen sen leviämistä rakennukselle.

Maastoa paloi yhteensä noin 60 neliömetrin alueella.

Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan, sammutti palon ja varmisti, ettei se ole jäänyt kytemään. Kohteen omistaja vartioi aluetta sunnuntai-iltaan saakka.

Palon leviämistä hidasti alkuvaiheessa se, että kohteessa olevat henkilöt ryhtyivät alkusammutukseen jo ennen pelastuslaitoksen saapumista paikalle.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jarmo Myllymäki muistuttaakin, että alkusammutustaidot ja -kalusto on syytä pitää kunnossa.

– Tällä hetkellä Jokilaaksojen alueella on voimassa metsäpalovaroitus, ja siksi kehotamme huolellisuuteen, Myllymäki sanoo.