Tilaajille

"Niin­kö­hän tuo enää mitään kes­tää", ajat­te­li ina­ri­lai­nen Veli Matti Korp­pi­la vuonna 1990 – nyt Mer­sul­la on ajettu yli mil­joo­na ki­lo­met­riä, kul­je­tet­tu ta­ka­pen­kil­lä elävää poroa ja mat­kail­tu Bos­nias­sa asti

Jos mies tekisi autolleen rakkauslaulun, olisi inarilaisen Veli Matti Korppilan rakkauslaulu omalle Mercedes-Benzilleen todennäköisesti tunteikas, lähes siirappinen balladi.

Mercedes Benz 300D on kestänyt lähes 1 100 000 kilometriä. ”Uskaltaisin lähteä tällä vaikka Bosniaan uudestaan”, Veli Matti Korppila kehuu. Veli Matti Korppila varmistaa, että jäähdytysnesteet kestävät talven kovimmatkin pakkaset. ”Pakkanen se on, joka täällä syö auton.” Veli Matti Korppilan mielestä Mersun ajaminen on kuin laivaa ohjaisi. Auto on tarpeeksi massiivinen. CD-soittimessa soivat Tapio Rautavaara, Olavi Virta ja hengelliset laulut. Korppiloiden tuttava on tehnyt Mercedes-Benzin kojelautaan koristelistan visakoivusta ja poronluusta. Kuskinpenkki on vaihdettu useamman kerran. Taas se repsottaa.
Mercedes Benz 300D on kestänyt lähes 1 100 000 kilometriä. ”Uskaltaisin lähteä tällä vaikka Bosniaan uudestaan”, Veli Matti Korppila kehuu.
Mercedes Benz 300D on kestänyt lähes 1 100 000 kilometriä. ”Uskaltaisin lähteä tällä vaikka Bosniaan uudestaan”, Veli Matti Korppila kehuu.
Kuva: Pasi Hiltunen

Jos mies tekisi autolleen rakkauslaulun, olisi inarilaisen Veli Matti Korppilan rakkauslaulu omalle Mercedes-Benzilleen todennäköisesti tunteikas, lähes siirappinen balladi. Laulussa olisi kaikuja Tapio Rautavaaran En päivääkään vaihtaisi pois -kappaleesta.

Mutta tuskin 69-vuotias Korppila laulua tekee, vaikka hän laulaakin mielellään kotona ja kirkon penkissä. Eikä hänen tarvitsekaan. Vuoden 1983 Mercedes-Benz kyllä tietää ilman lauluakin, mitä merkitsee Korppilalle. Sen näkee jo miehen katseesta.