Sää: Hel­le­ra­ja pau­kah­ti rikki Oulussa

Kolumni: "Mie­les­tä­ni ty­pe­rin­tä, mitä toi­mit­ta­ja voi tehdä on kir­joit­taa it­ses­tään"

Nii­nis­töl­lä trau­maat­ti­nen suk­ka­on­gel­ma

-- Se onkin saatanan varma juttu, että ne tänään eivät ala täällä juhlia! Mitä ihmettä? Mikä kumma saa Sauli Niinistön noin tulistumaan? No sehän on tietysti monille kansalaisille tuttu ongelma: sukat eivät löydä pesun jälkeen parejaan.

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö Niinistö pohdiskelee uudessa kirjassaan perusteellisesti sukkaongelmaa.
Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö Niinistö pohdiskelee uudessa kirjassaan perusteellisesti sukkaongelmaa.
Kuva: Pressikuva FI / Jani Hakala

-- Se onkin saatanan varma juttu, että ne tänään eivät ala täällä juhlia!

Mitä ihmettä? Mikä kumma saa Sauli Niinistön noin tulistumaan? No sehän on tietysti monille kansalaisille tuttu ongelma: sukat eivät löydä pesun jälkeen parejaan.

Niinistö pohdiskelee uudessa kirjassaan tätä sukkaongelmaa varsin perusteellisesti. Hänelle suhde sukkiin on alkanut kehittyä jo traumaattiseksi. Hän ihmettelee, miksi ihmeessä sukkien pitää heti ensimmäisten pesukertojen jälkeen alkaa muistuttaa toisiaan niin, ettei oikeista pareista enää saa selkoa. Ei, vaikka ostohetkellä kuinka tahansa olisi valinnut erilaisia mustan sukan kirjoja.

Sekään ei Niinistön mielestä auta, että ostaa nipun samanlaisia sukkapareja. Jo ensimmäisen pesukerran jälkeen ne saavat kaikki toisistaan poikkeavia pikku vivahteita. Hän päätyy siihen, että harvassa on se sukkien lajittelu, joka päättyy parilliseen lopputulokseen.

Niinistö tarkastelee sukkaongelmaa mm. kansantalouden näkökulmasta. Kadonneet sukat tietysti lisäävät kysyntää ja työpaikkoja sukkatehtaissa. Sukkien etsiskelyyn kuluva aikaa taas merkitsee miinusta. Kun kohtuullisestikin sujuneen sukkapyykin selvittelyyn ja kadonneiden etsiskelyyn menee varmasti aikaa yli puoli tuntia ja kun se toistuu kerran viikossa, niin se merkitsee Suomessa kolmisen tuhatta henkilötyövuotta sukanhakua! Luku on Niinistön mielestä musertava.