Tulospalvelu: Katso alue­vaa­li­tu­lok­sen yk­si­tyis­koh­dat

Kuvagalleria: Näin vaa­li­tu­los­ta juh­lit­tiin Oulussa

Nii­nis­tö: Ruot­sil­la eri­lai­nen läh­tö­koh­ta Na­to-kes­kus­te­luun

Presidentti Sauli Niinistö muistuttaa, että Suomessa ja Ruotsissa käytävillä Nato-keskusteluilla on erilaiset lähtökohdat.

Presidentti Sauli Niinistö muistuttaa, että Suomessa ja Ruotsissa käytävillä Nato-keskusteluilla on erilaiset lähtökohdat.

– Ruotsissa on tehty reipas muutos, kun siellä luovuttiin yleisestä asevelvollisuudesta. Se on nostattanut kysymyksiä, että mitä nyt sitten, Niinistö sanoi lehdistötilaisuudessa Naantalin Kultarannassa.

Nato on esillä keskustelutilaisuudessa, jonka presidentti on kutsunut koolle kesäasunnolleen Kultarantaan. Huomenna käydään läpi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajankohtaisia aiheita.

Paikalle on kutsuttu satakunta osallistujaa. Mukana on esimerkiksi poliitikkoja, tutkijoita ja toimittajia.

– Tarkoitus ei ole löytää suuria ratkaisuja tai ehdottomia suuntia Suomelle. Olisi erittäin hyvä, jos osapuolet pääsisivät välittömään keskusteluun.

Niinistö toivoo, että osallistujat argumentoivat omat kantansa kunnolla ja kuuntelevat myös eri mieltä olevien näkökannat.

– Suomalainen ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelu on monen mielestä hivenen vaikeaselkoista. Keskustelu menee myös helposti vastapuolen osoitteluun sormella.