Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Nii­nis­tö komppaa Nii­nis­töä - ke­hot­taa käyt­tä­mään Isis-ni­men tilalta Daesh-ni­meä

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö komppaa presidentti Sauli Niinistöä, joka käytti terroristijärjestö Isisistä taannoin nimitystä Daesh.

Ville Niinistö kehottaa ihmisiä sanavalinnassa.
Ville Niinistö kehottaa ihmisiä sanavalinnassa.
Kuva: Joel Karppanen

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö komppaa presidentti Sauli Niinistöä, joka käytti terroristijärjestö Isisistä taannoin nimitystä Daesh. Niinistö kutsui järjestöä Daeshiksi puhuessaan Suomen turvallisuustilanteesta noin viikkoa sitten.

Daesh on Isis-järjestölle epämieluisa. Se on myös tulkittu nimityksenä kertovan siitä, että Isis on terroristijärjestö eikä valtio.

Korkean tason poliittiset toimijat ovat käyttäneet Daesh-nimeä jo aiemmin muun muassa Ranskassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa. Herald Timesin mukaan terroristit ovat uhanneet leikata kielet irti niiltä ihmisiltä, jotka kutsuvat järjestöä Daeshiksi.

Ville Niinistö kehottaa käyttämään jatkossa Daesh-nimitystä.

- Emme halua antaa terroristeille sanan valtaa. Kuten emme halua antaa heille myöskään pelon valtaa. Käytetään siis mekin DAESHia, Niinistö kirjoittaa Facebook-sivullaan.

ISIS ei ole valtio vaan terroristijärjestö. Se ei ole "Islamic State of Iraq and Syria". Olisi täysin väärin antaa sille...

Julkaissut Ville Niinistö 26. marraskuuta 2015