Pääkirjoitus: Oulukin tar­vit­see mo­ni­toi­mia­ree­nan, mutta liial­li­nen vil­kui­lu Tam­pe­reen suun­taan voi johtaa yli­mi­toi­tet­tuun rat­kai­suun

Jääkiekko: Tors­tai­na Veini Veh­vi­läi­nen haluaa sy­ven­tää Kärp­pien ah­din­koa tor­ju­mal­la kaikki lau­kauk­set

Mielipiteet: Älä riko leik­ki­puis­to­ja, ra­hoil­la saisi keinuja ja tram­po­lii­ne­ja, toivoo 5. luok­ka­lai­set

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Nii­nis­tö komppaa Nii­nis­töä - ke­hot­taa käyt­tä­mään Isis-ni­men tilalta Daesh-ni­meä

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö komppaa presidentti Sauli Niinistöä, joka käytti terroristijärjestö Isisistä taannoin nimitystä Daesh.

Ville Niinistö kehottaa ihmisiä sanavalinnassa.
Ville Niinistö kehottaa ihmisiä sanavalinnassa.
Kuva: Joel Karppanen

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö komppaa presidentti Sauli Niinistöä, joka käytti terroristijärjestö Isisistä taannoin nimitystä Daesh. Niinistö kutsui järjestöä Daeshiksi puhuessaan Suomen turvallisuustilanteesta noin viikkoa sitten.

Daesh on Isis-järjestölle epämieluisa. Se on myös tulkittu nimityksenä kertovan siitä, että Isis on terroristijärjestö eikä valtio.

Korkean tason poliittiset toimijat ovat käyttäneet Daesh-nimeä jo aiemmin muun muassa Ranskassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa. Herald Timesin mukaan terroristit ovat uhanneet leikata kielet irti niiltä ihmisiltä, jotka kutsuvat järjestöä Daeshiksi.

Ville Niinistö kehottaa käyttämään jatkossa Daesh-nimitystä.

- Emme halua antaa terroristeille sanan valtaa. Kuten emme halua antaa heille myöskään pelon valtaa. Käytetään siis mekin DAESHia, Niinistö kirjoittaa Facebook-sivullaan.

ISIS ei ole valtio vaan terroristijärjestö. Se ei ole "Islamic State of Iraq and Syria". Olisi täysin väärin antaa sille...

Julkaissut Ville Niinistö 26. marraskuuta 2015