Tilaajille

New Yor­kis­sa tans­si­va Elina Miet­ti­nen on 32-vuo­tiaa­na jo konkari – Bal­le­ri­na ta­sa­pai­not­te­lee hyvin ku­rin­alai­sen elämän ja kut­su­jen gla­mou­rin ris­ti­pai­nees­sa

Suomalainen balettitanssija Elina Miettinen tanssi 11 vuotta maailman huippuryhmässä American Ballet Theatressa. Se vaati sisua, itsekuria ja hermoja.

Balettitanssijan päivään kuuluu oma kehonhuolto salilla jo ennen aamuharjoitusten alkua. Kärkitossuja Elina Miettisellä kuluu nykyään 2–3 paria viikossa. - Ennen meni vieläkin enemmän, kun saattoi olla kahdeksan näytöstä viikossa. Esimerkiksi Kansallisbaletissa tanssijan eläkeikä on 44 vuotta, kun taas merikkalaisissa balettiryhmissä tanssijat tanssivat 30–35-vuotiaiksi. - Jenkeissä kroppa kuluu nopeammin, Euroopassa on rauhallisempi tahti, Elina Miettinen sanoo. Suomalaisballerina Elina Miettinen on yltänyt balettimaailmassa korkealle Yhdysvalloissa. Hän on tehnyt ainoana suomalaistanssijana pitkän uran American Ballet Theatressa.
Balettitanssijan päivään kuuluu oma kehonhuolto salilla jo ennen aamuharjoitusten alkua.
Balettitanssijan päivään kuuluu oma kehonhuolto salilla jo ennen aamuharjoitusten alkua.
Kuva: Jarno Kuusinen

Suomalainen balettitanssija Elina Miettinen tanssi 11 vuotta maailman huippuryhmässä American Ballet Theatressa. Se vaati sisua, itsekuria ja hermoja. Nyt hän keskittyy freelancerina päärooleihin ja sooloteoksiin.

Vuonna 2007 balettitanssija Elina Miettinen sai puhelun New Yorkista. Se tuli American Ballet Theatresta. 20-vuotiaalle suomalaisballerinalle tarjottiin paikkaa tästä maailman parhaisiin kuuluvasta tanssiryhmästä.

– Se oli yllätys. Olin osallistunut sinä kesänä balettikilpailuun New Yorkissa ja saanut kutsun ryhmän aamutunnille, mutta en kuitenkaan olettanut, että minulle soitettaisiin, Miettinen kertoo.