Mielipiteet: Hoi­ta­jat an­sait­se­vat pa­rem­paa – lisät eivät voi korvata pe­rus­palk­kaa

Pääkirjoitus: Kes­kus­tan syytä va­rau­tua vai­kei­siin edus­kun­ta­vaa­lei­hin

Sote-uudistus: Onko Oulussa val­mis­ta, kun 18 500 ihmistä vaihtaa ker­ral­la työ­paik­kaa?

New Yor­kis­sa jouk­ko­am­pu­mi­nen met­roa­se­mal­la, ainakin 16 sai vammoja – ta­pah­tu­nut­ta ei tutkita ter­ro­ri­na

Poliisin mukaan kaasunaamaria käyttänyt mies aloitti ampumisen juuri ennen kuin metrojuna saapui 36. kadun asemalle Brooklynissä.

New York
Viranomaisten mukaan kymmenen ihmistä sai ampumahaavoja ja kuusi muuta loukkaantui joukkoampumisessa metroasemalla Brooklynissa New Yorkissa. Kuvassa paikallisia poliiseja ja palokuntaa lähellä metroasemaa.
Viranomaisten mukaan kymmenen ihmistä sai ampumahaavoja ja kuusi muuta loukkaantui joukkoampumisessa metroasemalla Brooklynissa New Yorkissa. Kuvassa paikallisia poliiseja ja palokuntaa lähellä metroasemaa.
Kuva: JUSTIN LANE

Kymmenen ihmistä sai ampumahaavoja ja kuusi muuta loukkaantui, kun aseistautunut mies avasi tulen New Yorkin metrossa aamuruuhkan aikaan paikallista aikaa tiistaina. Ennen ampumista mies laukaisi metrovaunussa savupanoksen.

Kukaan ei viranomaisten mukaan saanut hengenvaarallisia vammoja.

Poliisin mukaan kaasunaamaria käyttänyt mies aloitti ampumisen juuri ennen kuin metrojuna saapui 36. kadun asemalle Brooklynissä. Paniikissa olevat matkustajat pakenivat asemalle heti junan ovien avauduttua.

Paikalla olleen Yav Montanon mukaan metrovaunussa oli viitisenkymmentä ihmistä, kun tulitus alkoi. Montano kertoi uutiskanava CNN:lle, että hän näki useita ihmisiä, joiden vaatteet olivat veren peitossa.

Poliisin mukaan ampumista ei tutkita terroritekona. Poliisi etsi illalla Suomen aikaa edelleen ampujaa.

Joukkoampumisia tapahtuu verrattain usein Yhdysvalloissa. Gun Violence Archive -verkkosivuston mukaan ampuma-aseet ovat mukana noin 40 000 kuolemantapauksessa joka vuosi. Luvussa ovat mukana myös itsemurhat.

Kolme neljännestä Yhdysvalloissa tehdyistä murhista tehdään tuliaseilla.

Muokattu 12.4.2022 kello 19.52: Päivitetty juttua kauttaaltaan uusilla tiedoilla.
Muokattu 12.4. kello 22.15: Päivitetty tuoreilla tiedoilla.