Neu­vo­lat toi­mi­vat Oulussa su­pis­te­tus­ti

Lastenneuvolassa sovitut käynnit hoidetaan pääosin normaalisti, mutta leikki-ikäisten lasten aikoja voidaan joutua perumaan.

Neuvolat toimivat Oulussa supistetusti koronavirustilanteen takia.

Äitiysneuvolat palvelevat käyntien osalta kuten ennenkin. Perhevalmennuksia ei järjestetä ryhmämuotoisesti. 

Lastenneuvolassa sovitut käynnit hoidetaan pääosin normaalisti, mutta leikki-ikäisten lasten aikoja voidaan joutua perumaan. Neuvola-ajan perumisesta ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lastenneuvolapalvelut tarjotaan kaikissa olosuhteissa 0–12 kuukauden ikäisille. Lisäksi turvataan kansallisen rokotusohjelman toteutuminen 18 kuukauden ikäisille sekä 4-vuotiaille ja 6-vuotiaille.

Älä tule vastaanotolle flunssaisena

Tule vastaanotoille vain terveenä. Jos sinulla tai lapsellasi on hengitystieinfektion oireita, aikaa tulee siirtää, kunnes olette oireettomia.

Ota yhteys neuvolan neuvontapuhelimeen (p. 08 558 44356) neuvola- tai keskusneuvola-ajan siirtämiseksi. Jos olet kotikaranteenissa ja sinulla ei ole flunssan oireita, neuvolakäynti tai ultraäänitutkimus voidaan toteuttaa vasta, kun karanteeni on ohi.

Jos olet raskaana, sinulla on flunssan oireita ja tarvitset pikaisesti terveydenhuollon arviota, otathan yhteyttä neuvolan neuvontapuhelimeen. Ota yhteyttä neuvontapuhelimeen myös silloin, jos sinulla herää huoli raskaudestasi, lapsesi tai perheesi hyvinvoinnista.

Äitiysneuvolan vastaanotolle ja keskusneuvolaan suositellaan saapuvaksi vain odottaja (isyyden / äitiyden tunnustamiskäynnille myös puoliso). Lastenneuvolakäynnille suositellaan yhden vanhemman mukana olemista ja sisarusten jättämistä kotiin.

Saat neuvontaa ja ohjausta äitiys- ja lastenneuvolaan liittyvissä asioissa myös neuvolachatin ja Oulun Omahoidon kautta välitettävän viestin kautta. Neuvolachat ja neuvolan neuvontapuhelin 08 558 44356 palvelevat maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15.