Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Syntyvyys: Syn­ty­vyys painui pak­ka­sel­le Poh­jois-Poh­jan­maal­la en­sim­mäis­tä kertaa 150 vuoteen

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­ko­dis­sa lapset saavat leikkiä ja näkyä joka pai­kas­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Net­ti­tu­tun murha toi mie­hel­le elin­kau­ti­sen

Karkkilalainen mies on tuomittu elinkautiseen vankeuteen parikymppisen opiskelijanaisen murhasta ja törkeästä ryöstöstä.

Karkkilalainen mies on tuomittu elinkautiseen vankeuteen parikymppisen opiskelijanaisen murhasta ja törkeästä ryöstöstä.

30-vuotias Nickya (ent. Cristian) Westerholm oli tutustunut naiseen internetissä kesällä 2009. Hän murhasi naisen, kun he tapasivat ensimmäisen kerran syyskuussa. Henkirikos tehtiin yöllä miehen työpaikalla Vapaa-ajattelijoiden hautausmaan taukotiloissa.

Oikeuden mukaan rikos tehtiin vakaasti harkiten ja erityisen julmalla tavalla. Westerholm oli muun muassa sitonut uhrinsa kädet selän taakse, kuristanut ja viiltänyt häntä partaterällä kaulaan.

Mielentilatutkimuksen mukaan tuomittu oli syyntakeinen eli täydessä ymmärryksessä. Hänet todettiin myös erittäin vaaralliseksi. Hänellä on aiempien rikostensa vuoksi istuttavana neljän vuoden jäännösrangaistus, joka sisältyy nyt annettuun elinkautiseen tuomioon.

Westerholm kiisti oikeudessa syytteen murhasta mutta myönsi aiheuttaneensa naisen kuoleman tuottamuksellisesti. Hän kertoi seurustelleensa internetissä lukuisten naisten kanssa. Parikymppinen uhri oli ensimmäinen, jonka kanssa hän oli päässyt tapaamiseen asti.