Ne­los­tiel­lä otetaan käyt­töön kahdet uudet lii­ken­ne­va­lot ensi vii­kol­la – mo­lem­mat ovat Iin kes­kus­tan ete­lä­puo­lel­la

Uudet liikennevalot sijaitsevat Sorosentien ja Nelostien risteyksessä sekä Leipojantien ja Nelostien risteyksissä. Molemmat valot ovat Iin keskustan eteläpuolella.

-

Nelostien uudet liikennevalot otetaan käyttöön Iissä ensi viikon tiistaina 15. lokakuuta.

Uudet liikennevalot sijaitsevat Sorosentien ja Nelostien risteyksessä sekä Leipojantien ja Nelostien risteyksissä. Molemmat valot ovat Iin keskustan eteläpuolella. 

Liikennevaloja pidetään keltavilkulla noin viikon ajan ennen valojen käyttöönottoa. Tuolloin liikenteessä pätevät normaalit väistämissäännöt. 

Liikennevalot testataan 15. lokakuuta käyttöönoton yhteydessä. Tämän jälkeen valojen toimintaa seurataan tehostetusti noin kuukauden ajan. 

ITM Finlandin infrahankkeiden projektipäällikkö Olli Rossi sanoo, että testaus pyritään ajoittamaan työmatkaliikenteen ulkopuolelle. Rossin mukaan testiaikana on kuitenkin syytä varautua liikennevirran ajoittaisiin poikkeamiin. 

Liikennevalot rakennettiin, jotta sivusuunnista pääsee liittymään turvallisesti Nelostien liikennevirtaan. Valojen rakennuttamisesta vastasivat ITM Finland ja Iin kunta. Rakennussuunnitelmat laati Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus.