JUURI NYT: Hal­li­tuk­sen hi­das­te­lu ra­vin­to­loi­den au­ki­olon höl­len­tä­mi­ses­sä mak­sa­nut työ­paik­ko­ja – "Ra­joi­tuk­sia kyllä saatiin voimaan no­peas­ti", ar­vos­te­lee Maran Timo Lappi

TILAAJIEN SUOSITUIN: Syy­te:Pe­las­tus­lai­tok­sen työn­te­ki­jä sai mat­ka­lah­ja­kort­te­ja kii­tok­sek­si kymp­pi­ton­nien pe­su­ai­ne­ti­lauk­sis­ta

Mainos

Näyt­tä­vät, te­hok­kaat ja ur­hei­lul­li­set autot ovat saa­pu­neet Ouluun – ”Täl­lais­ta kon­sep­tia ei ole toista Poh­jois-Suo­mes­sa”

GTI X Cars on autojen erikoisliike, josta asiakas saa yhdellä kertaa kaiken tarvitsemansa. Saman katon alta löytyy autokaupan lisäksi rahoituspalvelut, vakuutukset, huollot, fiksaukset, maalaukset, vanteet, renkaat, varustelut ja maahantuonti.

-

Oulun Limingantulliin on avautunut jokaisen tehokkaita, nopeita ja urheilullisia autoja rakastavan ihmisen paratiisi. Rivissä komeilee toinen toistaan näyttävämpiä mustia ja valkoisia autoja. Bemarit, Audit ja Mersut kiiltelevät viimeisen päälle laitettuina.

”GTI X Cars sijaitsee entisissä Vehon tiloissa. Tässä on tehty yli 40 vuotta autokauppaa, joten tämä on luonnollinen jatkumo sille”, yrittäjä Pasi Kontio kertoo.

Yritys sai alkunsa ystävyydestä

GTI X Cars sai alkunsa, kun ystävykset Kimmo Särkelä ja Pasi Kontio päättivät perustaa yhdessä Pohjois-Suomeen tehokkaiden autojen erikoisliikkeen.

Miehet huomasivat 1,5 vuotta sitten, että heillä on paljon yhteistä: molemmat ovat pitkän linjan yrittäjiä ja kovia tekemään töitä. Myös samanlaiset arvot, periaatteet ja tavoitteet kohtasivat.

Ensin paperille alkoi hahmottua aikataulua. Tavoitteena oli aukaista GTI X Cars keväällä 2020. Vaikka maailma on mullistunut ympärillä, tavoite piti: GTI X Cars avasi ovensa huhtikuussa ja liikkeen virallisia avajaisia vietetään tällä viikolla.

Kontio on ollut jo 16 vuoden ajan Jyväskylässä ja Tampereella toimivan GTI Car Centerin yrittäjä. Aikoinaan IT-insinööriksi valmistunut Kontio ei ole tehnyt päivääkään insinöörin hommia, sillä intohimo autoalaan vei miehen mennessään.

Pasi Kontio ja Kimmo Särkelä ovat ylpeitä uudesta liikkeestään. He toivovat, että ihmiset uskaltautuisivat paikan päälle ihastelemaan autoja, vaikka auton ostaminen ei olisi juuri nyt ajankohtaistakaan.
Pasi Kontio ja Kimmo Särkelä ovat ylpeitä uudesta liikkeestään. He toivovat, että ihmiset uskaltautuisivat paikan päälle ihastelemaan autoja, vaikka auton ostaminen ei olisi juuri nyt ajankohtaistakaan.

Särkelälle autoalan yritys on ensimmäinen laatuaan, mutta hänellä on yli kahden vuosikymmenen vankka kokemus monialayrittäjyydestä muun muassa ravintola- ja henkilöstövuokrausaloilta.

”Olen intoa ja uutta virtaa täynnä. Yrittäminen on jo tuttua, joten uuden kokeileminen ei ole pelottanut tai jännittänyt hetkeäkään. Helppoa on ollutkin, kun on ammattilainen, jolla on autoalasta vuosien kokemus”, Särkelä sanoo.

Kaikki palvelut saman oven takaa

Särkelä ja Kontio kuvailevat GTI X Carsia kokonaisvaltaiseksi autoliikkeeksi. Liikkeestä löytyy kaikki, mitä autoharrastaja voi tarvita.

”Meiltä löytyy huollot, fiksaukset, maalaukset, vanteiden ja renkaiden maahantuonti, varustelut ja tietysti kaiken ytimenä on autojen myynti”, Särkelä luettelee.

”Tarkoituksena on, että kun astuu sisään, täältä löytyy ihan kaikki. Me voimme palvella kokonaisvaltaisesti kaikessa.”

GTI X Carsin kautta saa myös moottoriajoneuvojen fiksausta. Kaikki tarvittava löytyy saman katon alta.
GTI X Carsin kautta saa myös moottoriajoneuvojen fiksausta. Kaikki tarvittava löytyy saman katon alta.

Myös rahoitus ja vakuutukset hoituvat suoraan GTI X Carsin kautta. Liike tarjoaa joustavat rahoitusmahdollisuudet Suomen johtavien autorahoitusyhtiöiden kanssa.

”Täältä asiakas saa valmiiksi varustellun, näyttävän, huolletun ja katsastetun auton yhdellä kuukausierällä. Asiakkaan ei tarvitse lähteä ostamaan erikseen vanteita ja renkaita, optimointia ja tummennuksia. Samassa osamaksuerässä on kaikki valmiina”, Kontio kertoo.

GTI X Cars huoltaa ja fiksaa autot ennen myyntiä. Ennen kuin auto tulee myyntiin, siitä tummennetaan lasit, vaihdetaan uudet vanteet ja renkaat, vaihdetaan autoon tarvittaessa sporttialusta ja tehdään ohjelmoinnit laadukkailla suomalaisilla ohjelmilla.

GTI X Cars tuo myös autoja maahan asiakkaiden pyynnöstä.

”Meille voi kertoa, minkälaisen auton haluaa ja minkälaisilla varusteilla, ja me maahantuomme auton asiakkaan toiveiden mukaan”, Särkelä kertoo.

GTI X Carsin tavoitteet ovat korkealla

Särkelä ja Kontio ovat yhtä mieltä siitä, että Oulussa ja Pohjois-Suomessa on tarvetta GTI X Carsin kaltaisille erikoisliikkeille.

”Tällaista konseptia ei ole toista Pohjois-Suomessa. Meillä on reilun 100 auton varasto ja myytävien autojen määrä tulee vielä kasvamaan. Merkit ovat BMW, Audi ja Mersu, jotka tuodaan pääasiassa Saksasta ja Ruotsista”, Särkelä kertoo.

Myytävät autot ovat 2–10 vuotta vanhoja ja niillä on ajettu keskimäärin 100 000 kilometriä.

”Näistä autoista tykkäävät ihmiset, jotka arvostavat autossa ulkonäköä, tehoa ja ominaisuuksia. Jos auto ei ole pelkkä kulkuväline, jolla pitää päästä paikasta A paikkaan B, nämä autot kiinnostavat varmasti”, Kontio sanoo.

Vaikka yritys on ollut pystyssä vasta vähän aikaa, Särkelä ja Kontio suunnittelevat jo innokkaina tulevaa. Tavoitteet ovat korkealla ja lisää toimintoja suunnitellaan jatkuvasti.

Tärkein tavoite on palvella asiakkaita niin hyvin kuin mahdollista.

”Meidän tavoitteenamme on kasvaa lähitulevaisuudessa yhdeksi Oulun suurimmista autoliikkeistä”, Särkelä sanoo.

Myös monipuoliset ja laadukkaat huollot saa GTI X Carsin kautta.
Myös monipuoliset ja laadukkaat huollot saa GTI X Carsin kautta.

Avajaisissa on ohjelmaa koko perheelle

GTI X Carsin virallisia avajaisia vietetään tämän viikon perjantaina ja lauantaina 12.–13.6.

Avajaisissa on luvassa ohjelmaa koko perheelle. Tarjolla on kahvia, pullaa, makkaraa ja mehua. Avajaisista voi bongata myös Kärppien kultamaalivahdin Veini Vehviläisen.

Mad Croc tulee paikan päälle jakamaan energiajuomia sekä esittelemään ja myymään polkupyöriä ja mopoja.

Pasi Kontion ja Kimmo Särkelän mielestä kesä on ehdottomasti autoilun parasta aikaa. He odottavat GTI X Carsiin runsaasti kävijöitä koko kesäksi.

Paikalle saa tulla, vaikkei aikomuksena olisi ostaa uutta autoa. Liikkeessä pääsee joka tapauksessa ihailemaan näyttäviä, huolella fiksattuja ja tehokkaita autoja.

”Meillä on täällä kahvit ja pullat odottamassa, että ihmiset tulevat katsomaan ja höpöttämään. Sitä oikein odotellaan”, Särkelä sanoo.

Tutustu GTI X Carsin nettisivuihin osoitteessa gtix.fi.

GTI X Cars

GTI X Cars Oy

Kallisenkaarre 5

90400 Oulu