Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Unoh­tui­ko Puo­lus­tus­voi­mil­ta isän­maan etu ko­ro­nak­rii­sis­sä? – Ken­raa­li Kivisen jouk­ko­ja tar­vit­tai­siin nyt Suomen kun­nis­sa

Varusmiehille ja reserviläisille olisi nyt käyttöä kunnissa esimerkiksi ruokakassien jakelussa riskiryhmille, kirjoittaa Lännen Median taloustoimittaja Taneli Koponen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö keskusteli panssariprikaatin varusmiesten kanssa Parolannummella seuratessaan taisteluharjoitusta 4. maaliskuuta.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö keskusteli panssariprikaatin varusmiesten kanssa Parolannummella seuratessaan taisteluharjoitusta 4. maaliskuuta.
Kuva: Matti Porre

Kenraali Timo Kivinen puhui sisäisessä viestissään vain armeijan oman toiminnan turvaamisesta, vaikka yksi Puolustusvoimien neljästä lakisääteisestä tehtävästä on muiden viranomaisten tukeminen. Varusmiehille ja reserviläisille olisi nyt käyttöä kunnissa esimerkiksi ruokakassien jakelussa riskiryhmille, kirjoittaa Lännen Median taloustoimittaja Taneli Koponen.

Näkymätön vihollinen, joka nujerretaan talvisodan mottitaktiikalla. Puolustusvoimien komentaja Timo Kivinen ampui koronaa kovilla viestissään, joka päätyi julkisuuteen viime viikolla. Sotaisin termein tapahtunut henkilöstön hengennostatus oli ilmeisesti ajankohtainen, koska armeija on joutunut viime viikkoina perääntymään esikunnistaan. Sotavoimia ohjataan nyt hajautetusti kotikonttoreista.

Kenraali Kivisen tuima katse ulottuu viikkojen ja kuukausien päähän eteenpäin. Korona on eristettävä motteihin kuten puna-armeija Suomussalmella Raatteentiellä tammikuussa 1940. Toistaiseksi vihollisesta on otettu niskalenkki ja kukaan ei ole päätynyt armeijasta tehohoitoon. Talvisodan hajautustaktiikka toimii.