Nä­kö­kul­ma: Jäitä hattuun NHL-pa­luun suh­teen, Jesse Pul­ju­jär­vi 2.0 ei ole vielä valmis – mutta kenen luu­kus­ta pal­jas­tuu hy­myi­le­vä tor­nio­lai­nen?

Joulukalenterin ensimmäisen luukun saa avata vihdoin 1.joulukuuta, mutta kenen luukusta paljastuu kolmen viikon päästä hymyilevä torniolainen?

Puljujärvi on saanut pelinsä uomiin Kärpissä, mutta missä hän pelaa kauden lopussa? Jääkiekkotoimittaja Janne Onnela kirjoittaa, että Puljujärven kannalta olisi fiksuinta jäädä Ouluun ja katsoa NHL-kortti vasta ensi kaudella.
Puljujärvi on saanut pelinsä uomiin Kärpissä, mutta missä hän pelaa kauden lopussa? Jääkiekkotoimittaja Janne Onnela kirjoittaa, että Puljujärven kannalta olisi fiksuinta jäädä Ouluun ja katsoa NHL-kortti vasta ensi kaudella.
Kuva: Jukka Leinonen

Huhumylly ja spekulointi kiihtyvät päivä päivältä – tiistaista alkaen päiviä on jäljellä enää 27. Joulukalenterin ensimmäisen luukun saa avata vihdoin 1.joulukuuta, mutta kenen luukusta paljastuu kolmen viikon päästä hymyilevä torniolainen? 

Pelinsä tukevasti takaisin raiteilleen Kärpissä saaneen Jesse Puljujärven pohjamudissa muhinut kysyntä NHL-markkinoilla näyttää kasvaneen syksyn aikana. Spekulaatioihin on noussut uusi NHL-seura melkeinpä sitä mukaa, kun maaliverkko on heilunut kotimaisissa liigakaukaloissa. 

Puljujärvellä on mahdollisuus siirtyä taalakaukaloihin joulukuun alkuun saakka. Sen jälkeen ovi sulkeutuu tämän kauden osalta lopullisesti. 

Tällä viikolla Puljujärvi voi nostattaa markkina-arvoaan entisestään leijonapaidassa. Helsinkiin on huhujen mukaan saapumassa useampikin NHL-pomo Puljujärven pelaajaoikeudet omistavan Edmonton Oilersin general manager Ken Hollandin johdolla. 

Viimeisen viikon ajan Hollandin on huhuttu lentävän Suomeen tapaamaan nimenomaan Puljujärveä ja keskustelemaan pelaajan nykytilanteesta. Puljujärvi vahvisti lauantaina Kalevalle, ettei hän ole sopinut ensimmäistäkään tapaamista Edmontonin pomon kanssa maajoukkueviikolle. 

Hyvä niin, sillä NHL-pelaaja Jesse Puljujärvi 2.0:n lanseerauksen kanssa ei kannata pitää tällä kertaa mitään kiirettä.   

Juuri nyt jääkiekko vaikuttaa maistuvan Puljujärvelle paremmin kuin kenties koskaan aiemmin. Ensimmäistä kertaa sitten junnuvuosiensa torniolainen näyttää kaukaloa ajoittain mielin määrin dominoivalta pelaajalta. 

Se on ruokkinut kolmen viime kauden aikana paljon runtua saanutta itseluottamusta ja paikannut pahoin vuotaneen, jopa sortumisvaarassa olleen pelaajaidentiteetin kiven kovaksi. 

Puljujärven nuoren uran toistaiseksi pahin virhe oli NHL:ään lähteminen heti Edmontonin varauksen jälkeen. On helppo todeta, ettei hän ollut vielä valmis taalakaukaloihin. Puljujärven pelaajaura oli kolme kautta kuin vettä valtoimeen sinne tänne tanssien ruiskuttanut paloletku. 

Torniolainen nappasi holtittomasta letkusta tukevan otteen keväällä ja otti samalla uransa kohtalon omiin käsiinsä. Puljujärvi ilmoitti Edmontonille, että tämä oli tässä. Hän on pysynyt rohkean päätöksensä takana järkähtämättömästi, vaikka moni luuli Puljujärven taustajoukkoineen bluffaavan. 

Toivottavasti Puljujärvi pysyy yhtä järkähtämättömänä jatkossakin. Hyvästä kauden alusta huolimatta nyt kannattaisi kaataa reiluisti jäitä kypärään ja unohtaa NHL tämän kauden osalta. 

Torniolaiselle kaikista tärkeintä olisi pelata nyt rauhassa ehjä kausi ja loistaa leijonapaidassa kevään MM-kisoissa. Kaikki merkit viittaavat siihen, että tuloillaan olisi eurokaukaloissa todellinen tykkikausi, jonka jälkeen olisi vielä koko kesä aikaa hioa kokonaisuus viimeisen päälle kuntoon 

Sen jälkeen Jesse Puljujärvi 2.0 olisi varmasti valmis NHL-kaukaloiden valloitukseen.