Nais­val­ta it­se­näi­syys­päi­vän Oulun ra­veis­sa – Tiina Kos­ki­sen val­men­net­ta­vat kah­mi­vat pal­kin­to­si­jo­ja

Äimäraution kauden viimeinen superviikonloppu pyörähti käyntiin itsenäisyyspäivän kilvanajoilla.Äimäraution kauden viimeinen superviikonloppu pyörähti...

Juha Länsimäen ohjastama Twinquit porhalsi helpohkoon voittoon.
Juha Länsimäen ohjastama Twinquit porhalsi helpohkoon voittoon.
Kuva: Jari Piirala

Äimäraution kauden viimeinen superviikonloppu pyörähti käyntiin itsenäisyyspäivän kilvanajoilla.

Äimäraution kauden viimeinen superviikonloppu pyörähti käyntiin itsenäisyyspäivän kilvanajoilla. Päivän nimi oli Tiina Koskinen, jonka valmennettavat nappasivat kaksi voittoa ja yhden kakkossijan. Ravien kymmenestä voittajasta kuuden hevosen taustalta löytyi joko naisohjastaja tai -valmentaja, tai molemmat.

Koskisen tallin ensimmäinen voittaja oli 2600 metrin matkaa alusta loppuun hallinnut Twinquit. Juha Länsimäki sai säädellä tempoa keulassa mielensä mukaan, eikä muilla ollut loppua kohti kiihtyvässä vauhdissa asiaa edelle.

– Tämä on vauhtikestävä hevonen, ja aloin kiihdyttämään tahtia hyvissä ajoin, ettei kukaan pääse yllättämään pätkällä. Vedin ruunalta korvat auki lopussa, mutta se oli ihan hätävarjelun liioittelua, Länsimäki kertoi.

Sisäradalla pitkään pussissa virunut Explosive Elvis tarvitsi voittonsa eteen hieman onneakin, mutta kiritilat aukesivat sujuvasti, ja Mika Rintala lasketteli ruunalla varmaan voittoon.

Kolmaskin ykkössija oli lähellä, kun Grand Ale sai tehdä lämminveristen ykkössarjassa keulassa oman juoksunsa. Sen takana matkannut Pharaon Face sai kuitenkin vapaat väylät ajoissa, ja Petteri Joen treenattava spurttasi tulisella parin sadan metrin pätkällä ohi.

Kylmäveristen alimman sarjan vei nimiinsä koko matkan johtanut Humu-Venla, jonka ohjastaja-valmentaja Petra Haapakoski narutteli uransa ensimmäisen voiton yhdeksännellä yrityksellä.

Päivän erikoisuutena ajettiin lämminveristen monté- eli raviratsastuslähtö, jonka selvästi parhaaksi osoittautui puolen vuoden tauolta palannut Perfect Reverie. Sanna Loukusan valmennettava ei kärsinyt taukokarstoista, vaan jätti muut kirivaiheessa kuin seisomaan ja voitti kymmenillä metreillä.

– Ruuna yritti vähän potkia vastustajia volttiympyröissä, mutta rauhoittui matkaan päästyään. Tuntui mahtavalta kun kääntelin vapaalle, ja hevoseen tuli heti kunnolla painetta. Huikea suoritus puolen vuoden tauolta, ohjastaja Minttu Ranta kehui.