Naista syy­te­tään mies­ys­tä­vän­sä tapon yri­tyk­ses­tä Tui­ras­sa – Uhri oi­keu­des­sa: "Ra­kas­tan sitä muijaa"

Päihteidenhuuruinen iltapäivä tuiralaisessa yksityisasunnossa päättyi viime marraskuussa hätäkeskuspuheluun.

Päihteidenhuuruinen iltapäivä tuiralaisessa yksityisasunnossa päättyi viime marraskuussa hätäkeskuspuheluun.

– Kaveria on puukotettu rintaan! Lattiat on veressä, nainen kuvaili soittaessaan apua vessasta.

Hänen lisäkseen asunnossa oli vuonna 1985 syntynyt nainen sekä verta vuotava, vuonna 1993 syntynyt mies. Nämä seurustelivat keskenään.

Syyttäjä väittää, että nainen yritti tahallaan tappaa miesystävänsä lyömällä tätä keittiöveitsellä kaulan alueelle.

– Kyseessä ei ole voinut olla sattumanvarainen huitaisu vaan lyönnin on täytynyt olla voimakas. Kuolema estyi, koska uhri pääsi hoitoon nopeasti, aluesyyttäjä Katri Junnikkala-Heikkinen kuvaili Oulun käräjäoikeudessa perjantaina. Hän vaatii naiselle tapon yrityksestä 3,5 vuoden vankeustuomiota.

Nainen kiistää syytteen. Hän väittää, että hänellä on päihtymystilansa vuoksi huonot muistikuvat tapahtumista mutta hän muistaa kuitenkin sen, että heillä oli riitaa miehen kanssa ja että hänellä itsellään oli jonkinlainen teräase kädessään.

– En ole käyttänyt sitä veistä. Mikään vahingontekotarkoitus ei ollut eikä missään nimessä mikään tappaminen, hän selitti.

Naisen puolustuksen mukaan miehen saamat vammat eivät olleet hengenvaarallisia eikä niistä voi päätellä, että lyönti olisi ollut voimakas.

He vetoavat myös niin sanottuun tehokkaaseen katumiseen eli siihen, ettei rikoksen yrityksestä rangaista, jos tekijä estää tunnusmerkistössä tarkoitetun seurauksen syntymisen.

Puolustuksen mukaan nainen painoi miehensä haavaa ja tyrehdytti verenvuotoa ambulanssin tuloon saakka.

Uhri: "Jotenkin se riita eskaloitui"

Uhri kertoi oikeudessa, että hän oli haukkunut molempia naisia asunnossa pahasti.

– Jotenkin se riita eskaloitui. Olin käärimässä sätkää, kun jossain vaiheessa veitsi osui mua. En nähnyt, kuka löi, mies selitti.

Pariskunnalla oli oikeudessa erilaiset näkemykset suhteensa kestosta. Naisen mukaan he ovat seurustelleet vuoden, miehen mukaan muutamia kuukausia.

Mies ei vaadi naiselle rangaistusta mutta hakee tältä erilaisia korvauksia yhteensä 9000 euron edestä. Syyttäjä kysyi häneltä, mikä on heidän nykyinen suhteensa.

– Mä rakastan sitä muijaa ja haluan sen äkkiä kotiin.

Oikeudessa kuultiin todistajana hätäpuhelun soittanutta naista, jonka kotona teko tapahtui. Hän kertoi huomanneensa, kuinka syytetty kävi keittiön laatikoilla, missä hän säilyttää puukkojaan.

– Luulin ensin, että se ei lyö puukolla vaan uhkailee vain. Sitten se yhtäkkiä tökkäsi ja näin, että verta alkaa tulla.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa myöhemmin.

Syytteet myös pahoinpitelyistä

Nainen kuuli perjantaina myös kaksi muuta syytettä. Syyttäjä väittää, että hän syyllistyi pahoinpitelyihin Oulussa kesällä 2018 ja 2019.

Syyttäjän mukaan nainen tarttui kerrostalon rappukäytävässä erästä naista hiuksista kiinni, painoi tämän maahan ja painoi saksien terää naisen kaulan verisuonten kohdalle.

Syyttäjän mukaan hän yritti myös yritti vetää 15-vuotiasta tyttöä hiuksista, juoksi kohti ja potkaisi voimakkaasti vatsaan oululaisen marketin edustalla.

Syytetty kiistää nämäkin syytteet. Hän myöntää kuitenkin potkaisseensa 15-vuotiasta kevyesti, mutta ei muista yrittäneensä vetää tätä hiuksista. Hän katsoo syyllistyneensä teollaan vain lievään pahoinpitelyyn.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa kaikista naista koskevista syytteistä ensi viikon perjantaina.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 13.27.

Juttua päivitetty kello 14.57: Lisätty tieto kahdesta muusta syytteestä.