Nainen louk­kaan­tui kahden auton tör­mäyk­ses­sä Kem­pe­lees­sä – päin pu­nai­sia ajanut au­toi­li­ja käytti pu­he­lin­taan eikä huo­man­nut pu­nais­ta valoa

Kolarissa loukkaantunut nuori nainen on saanut vammoja niskaan ja lantion seudulle, mutta vammat eivät ole henkeä uhkaavia.

Poliisi kirjasi Kempeleen risteyskolarista rikosilmoituksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Poliisi kirjasi Kempeleen risteyskolarista rikosilmoituksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Kuva: Silja Viitala

Kempeleessä, Etelä-Suomentien ja Komeetantien risteyksessä sattui tiistai-iltana hieman ennen yhtätoista kahden auton törmäys, jossa toinen osallisista loukkaantui.

Toinen autoista oli tulossa Komeetantieltä tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle Kempeleen keskustan suuntaan. Autoilija oli ajanut risteysalueelle vihreän valon palaessa.

Kääntyvän auton ollessa risteyksessä Kempeleen suunnasta tullut auto oli ajanut päin punaisia valoja ja törmännyt kääntyvään autoon risteysalueella.

Komeetantietä tulleen ajoneuvon kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa. Pelastuslaitos joutui leikkaamaan auton rakenteita saadakseen nuoren naisen ulos autosta.

Nainen kuljetettiin hoidettavaksi OYS:iin. Hän on saanut vammoja niskaan ja lantion seudulle, mutta vammat eivät ole henkeä uhkaavia.

Päin punaisia ajaneen auton kuljettaja, noin 20-vuotias oululainen mies, puhalsi alkometriin lähelle rattijuopumuksen rajaa asettuvan lukeman, mikä antoi aihetta epäillä rattijuopumusta. Miehellä ei myöskään ollut voimassa olevaa ajokorttia. Kuljettaja kertoi selanneensa ajon aikana matkapuhelintaan, eikä hän ollut huomannut liikennevalon vaihtumista punaiseksi.

Mies ei loukkaantunut onnettomuudessa. Mahdollinen rattijuopumus varmistetaan verikokeilla.

Molemmat autot vaurioituivat onnettomuudessa. Poliisi kirjasi tilanteesta rikosilmoituksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.