Tilaajille

Näin ou­lu­lai­sil­le rakas ome­na­hy­ve syntyy nyt Kuo­pios­sa – Kaleva mais­tat­ti herkkua sa­vo­lai­sil­le, jotka sut­kaut­te­li­vat vit­se­jä, mutta an­toi­vat hy­veel­le täyden hy­väk­syn­nän

Kaleva riensi seuraamaan, miten Oulusta Kuopioon valmistettavaksi muuttunutta Katri Antellin omenahyvettä valmistetaan uudessa leipomossa.

Kaleva riensi seuraamaan, miten Oulusta Kuopioon valmistettavaksi muuttunutta Katri Antellin omenahyvettä valmistetaan uudessa leipomossa. Kuopion torilla maistatettiin tätä savolaisille entuudestaan tuntematonta herkkua.

Sisko Kämäräinen pursottaa tottuneesti marenkivaahtoa kakun päälle. Ja miksei pursottaisi, sillä olihan hän tehnyt sitä Oulussa yli 30 vuotta. Erikoista tietysti on, että hän on tehnyt sitä nyt Kuopiossa Truben leipomossa syksystä lähtien.

Marenkikuoren saavat Katri Antellin omenahyveet, jotka tehdään nyt tismalleen entisellä reseptillä Savon sydämessä. Kämäräinen sanoo olevansa alun perinkin Kuopiosta, vaikka asui Oulussa Katri Antellin leipomotyöntekijänä vuosikymmeniä.