Tulospalvelu: Katso alue­vaa­li­tu­lok­sen yk­si­tyis­koh­dat

Kuvagalleria: Näin vaa­li­tu­los­ta juh­lit­tiin Oulussa

Näin Baby Beast Cheer­lea­ders vastasi ko­hu­blo­giin

Oululaisena Cheerleading -joukkueena haluaisimme tuoda oman kantamme julki Jääkiekkokatsomon tanssityttö - blogikeskusteluun.

Oululaisena Cheerleading -joukkueena haluaisimme tuoda oman kantamme julki Jääkiekkokatsomon tanssityttö - blogikeskusteluun. Baby Beast Cheerleaders toimii Oulun Kärppien yhteistyökumppanina ja tehtävänämme on nostattaa tunnelmaa ja kannustaa kotijoukkuetta ottelutapahtumissa. Mielestämme on surullista, että hieno harrastus halutaan mustamaalata tällä tavalla ja olemme pahoillamme siitä että Rebekka Naatuksen Sieluni Silmin –blogikirjoituksella haluttiin tarkoituksellisesti loukata myös jääkiekkoyleisöä.

On pöyristyttävää että Naatus väittää blogikirjoituksessa cheerleading -harrastuksen olevan seksuaalista hyväksikäyttöä. Itse lajin harrastajina emme koe asiaa näin. Tämä on urheiluharrastus siinä missä muutkin lajit.  Joukkueen toimintaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja muodostamme itse toimintamme raamit. Meidän joukkueessa pukeutumisen suhteen on aina vedetty tiukkaa linjaa eli liian niukoissa asuissa esiintymään ei mennä. Esiintymisvaatetus määräytyy käytännöllisyyden ja lajikohtaisen vaatetuksen mukaan.

Naatuksen väite siitä että ”.. onnistuminen mitataan siinä, kuinka hyvin he onnistuvat sytyttämään miesten halun, kuinka seksikkäitä he onnistuvat olemaan. Mitä kuumempi sen parempi. Muita tehtäviä ei ole, eikä anneta” – kielii täydellisestä tietämättömyydestä lajia kohtaan.

Onnistumisemme mitataan ihan muilla tavoin kuin mitä Naatus antaa kirjoituksessaan ymmärtää. Onnistuminen mitataan tanssitekniikan osaamisen, koreografioiden oppimisen ja esiintymistaidon kehittymisen perusteella.

Koemme blogikirjoituksen ennen kaikkea loukkaavana sekä meitä cheerleadingin harrastajia  että jääkiekon ystäviä kohtaan. Tämän tyyppistä ajattelematonta kommentointia kuulemme joskus ihmisiltä, jotka muodostavat mielipiteensä amerikkalaisista elokuvista peräisin olevien stereotypioiden perusteella, mutta koskaan aiemmin vastaan ei ole tullut näin julkista parjausta.

Pääasiassa yleisöltä tuleva palaute on positiivista ja kannustavaa. Palautetta tulee kaiken ikäisiltä jääkiekon ystäviltä ja lämmittäähän se mieltä kun pelin jälkeen joku yleisön seasta saattaa todeta että ”hyvin meni tytöt!” tai että ”nämä tytöt jaksaa kyllä aina hymyillä!”

Luulisi että seurakuntayhtymän tiedottajana Naatus olisi miettinyt asiaa vielä toisenkin kerran ennen kirjoituksensa julkaisua. Valtaosa joukkueen jäsenistä kuuluu evankelisluterilaisten seurakuntaan.

Baby Beast Cheerleaders toivoo jatkossakin että Oulun Energia Areena olisi täynnä Kärppien kannustajia ja faneja. Lauantaille toivommekin loppuunmyytyä hallia ja kiekkokansan raikuvaa kannatusta.

Haluamme vielä antaa selvennyksen eniten keskustelua aiheutuneisiin asioihin:

•    Baby Beast Cheerleaders on oma rekisteröity yhdistys, joka tuottaa ohjelmapalveluita muillekin toimijoille kuin Oulun Kärpille. Baby Beast Cheerleaderit ovat kannustaneet Oulun Kärppiä 14.kauden ajan.

•    Joukkueen jäsenten tulee kauden aikana täyttää 18 vuotta eli ikäraja joukkueen sisällä on olemassa.

•    Viime vuonna joukkueeseen haki noin 40 tyttöä eli lajin suosio on nousussa.

•    Cheerleading –harrastus on positiivinen ja energinen urheilulaji.

•    Baby Beast Cheerleaders – joukkueen jäsenet valitaan tanssitaidon ja motivaation perusteella – ei ulkonäön.

•    Baby Beast Cheerleadereihin voit tutustua lisää osoitteessa www.babybeast.net

Koko Baby Beast Cheerleaders -joukkueen puolesta,

Henna Ek, hallituksen puheenjohtaja

Anni Aho, joukkueen kapteeni