Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Myrsky pisti metsää nurin 120 mil­joo­nan arvosta

Alkuviikon myrskyissä kaatui metsää noin 120 miljoonan euron arvosta. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan puita meni nurin lähes kolme ja puoli miljoonaa kuutiometriä, mikä on selvästi enemmän kuin yksityismetsissä tehtävät hakkuut ovat olleet viime kuukausina.

-
Kuva: Heikki Saukkomaa

Alkuviikon Tapani- ja Hannu-myrskyissä kaatui metsää noin 120 miljoonan euron arvosta. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan puita meni nurin lähes 3,5 miljoonaa kuutiometriä.

Tuhot jäivät selvästi pienemmiksi kuin kesän 2010 myrskyissä, joissa kaatui puuta yli 8 miljoonaa kuutiometriä. Myös kesän 2001 myrskyt olivat tuhoisampia kuin alkuviikon myrskyt.

3,5 miljoonan kuution tuhot ovat kuitenkin selvästi enemmän kuin teollisuuden ostot viime kuukausina. Muun muassa marraskuussa ostettiin puuta yksityismetsistä vain 2,9 miljoonaa kuutiota.

Tämän viikon myrskyt aiheuttivat ministeriön mukaan 25--30 miljoonan euron menetykset metsänomistajille, sillä kaatuneiden puiden myyntiarvo on selvästi alempi kuin pystymetsän.

Tapani-myrsky teki eniten tuhoa Lounais-Suomessa Pomarkusta Perniöön ulottuvalla alueella. Etenkin Säkylän ja Huittisten seuduilla tuhot olivat suuria.

Myrsky runteli pahoin myös Hämettä, Uuttamaata sekä Pirkanmaata.

Tapani-myrskyä seurannut Hannu-myrsky kaatoi puita hajanaisesti lähinnä Keski-Suomessa, Pohjois- ja Etelä-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa.