Myös K-ryhmä lupaa laskea hintoja tam­mi­kuus­sa

Prismat ilmoittivat laskevansa hintoja maanantaina 400 elintarvikkeelta. Myös K-ryhmän kauppoihin on tulossa alentuneita hintoja.

Citymarketien hinnat laskevat, lupaa Ruokakeskon johtaja.
Citymarketien hinnat laskevat, lupaa Ruokakeskon johtaja.
Kuva: Jukka Leinonen

S-ryhmän Prismat ilmoittivat laskevansa hintoja maanantaina 400 elintarvikkeelta. Hinnat laskevat ilmoituksen mukaan muutamista prosenteista jopa yli 35 prosenttiin.

Kesko kertoo myös laskevansa hintoja tammikuun aikana yli sadalta tuotteelta. Tämä on Ruokakesko Oy:n johtaja Mika Rautiaisen mukaan suunniteltu jatko marraskuussa toteutetuille hintojen laskuille. Rautiainen on markkinointi ja konseptit -yksikön johtaja.

Marraskuussa K-ryhmä alensi kaupoissaan satojen tuotteiden hintoja. Eniten alennettuja hintoja tuli K-Citymarketeihin. Alennukset olivat Rautiaisen mukaan neljästä prosentista noin 30 prosentiin.

Prisman ilmoitus alennetuista hinnoista on saanut laajalti huomiota sunnuntaina. Turun yliopiston kauppakorkeakoulun professori Heli Marjanen arvioi, että kyse on S-ryhmän pakollisesta sopeutumisesta.

Saksalainen Lidl-ketju on kasvattanut markkinaosuuttaan päivittäistavarakaupassa reiluun kahdeksaan prosenttiin ja on usein hintakorivertailujen kärjessä.

– On muututtava, kun toimintaympäristö muuttuu, Marjanen toteaa.

Keskon aikeista kertoi aiemmin Iltalehti.