Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Miksi en käytä saksan kieltä Sak­sas­sa­kaan?

Pääkirjoitus: Sekavaa joh­ta­mis­ta, mo­raa­li­ton­ta jul­muut­ta – ve­nä­läi­sen so­ta­voi­man taso yli­ar­vioi­tiin

Mus­ta­mäen torille tulee Prisma

Tallinnan kolmas Prisma tulee Mustamäen torin alueelle.Uudesta 24 000 neliön kauppakeskuksesta Prisma saa 11 000 neliötä.

Tallinnan kolmas Prisma tulee Mustamäen torin alueelle. Uudesta 24 000 neliön kauppakeskuksesta Prisma saa 11 000 neliötä. Uusi Prisma avataan ensi vuoden lokakuussa.

SOK:lla on Tallinnassa kaksi Prismaa sekä pieni Sokos-tavaratalo Hotelli Virun kauppakeskuksessa. Kun uusi Prisma valmistuu ,Virun Sokos suljetaan ja SOK Virossa keskittyy toistaiseksi vain yhteen kauppatyyppiin, Prisma-supermarketteihin.

Mustamäen lähiössä asuu yli 60 000 ihmistä ja toistaiseksi siellä on ainoastaan Tallinnan Kaubamajan omistama Selver, jota voidaan luonnehtia supermarketiksi. Pienempiä marketteja on muutama, sekä yksi pienehkö ostoskeskus.

Suomalaisille matkailijoille tuttu Mustamäen tori, virallisesti Kadaka Turg, on myös muutosten edessä. Tavallisten virolaisten ostoskäyttäytyminen on voimakkaassa muutoksessa.

Vaurastuneet virolaiset eivät enää suosi halpoja toreja, vaan ovat alkaneet ostaa tavaransa kauppaliikkeistä. Kun vielä Viron poliisin jatkuvien ratsioiden seurauksena Mustanmäen torilta on käytännössä kadonnut piraattilevyjen ja väärennettyjen merkkivaatteiden myynti, on vanhalla tavalla jatkaminen vaikeaa.

Uusi kauppakeskus tulee kuitenkin lisäämään alueen vetovoimaa ja ilmeisesti tuo asiakkaita myös perinteiseen kauppahalliin.