Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Muis­tat­ko por­taa­lit? Katso kuvia In­ter­ne­tin al­ku­ajoil­ta

On helppo ajatella, että internet on ollut aina. Ja että se on aina näyttänyt samalta.

Kolmbus Kompassi 90-luvulta.
Kolmbus Kompassi 90-luvulta.

On helppo ajatella, että internet on ollut aina. Ja että se on aina näyttänyt samalta.

Totuus on tietysti toinen: 1990-luku oli internetin kivikautta, ja kymmenenkin vuotta sitten sivustot olivat nykyisiin tottuneille alkeellisia.

1990-luku oli Netscape-selaimen aikaa, ja monella suomalaisella oli silloin aloitussivuna inet.fi. Altavista oli tuolloin hakukoneiden eliittiä, ja Google oli vasta käynnistymässä. Kiss.fi oli radiokanava Kiss.fm:n nettisaitti, ja IRC-galleria (ei siis IRC, kiitos muistutuksesta) odotteli vielä aukeamistaan, mikä tapahtui joulukuussa 2000.

Portaali oli kova sana ja niitä kuulemma piti tehdä. Nykyisemmin sitä huomaa miettivänsä, että mikä hemmetti se portaali oikein olikaan.

Ajat muuttuvat ja sisällöt rikastuvat, mutta jotkut asiat eivät muutu. Todisteena Pekka Vennamon yhä päivittämät kotisivut, jotka edelleen luottavat 90-luvun estetiikkaan.

Kaleva.fi keräsi kuvagalleriaanWayback Machinen arkistoista ruutukaappauksia nettisivuista aikojen alusta.

Mitä nettisivuja itse käytit 10-15 vuotta sitten? Mikä aiheuttaa vieläkin nostalgisen värähdyksen? Tai kerro kommenteissa, mikä sivusto oli aikoinaan mahtava, mutta nykysilmillä nähtynä aika koominen.