Mainos

Muista nämä vinkit, kun haet yh­dis­te­ly­lai­naa

Lead Supplyn toimitusjohtaja Andreas Linde jakaa tärkeimmät vinkit yhdistelylainan hakuun. Lue Linden vinkit, joiden avulla voit menestyksekkäästi säästää rahaa lainakuluissasi.

-

Yhdistelylainan avulla on mahdollista yhdistää useita pieniä lainoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi, mikä mahdollistaa pienemmät lainakulut. Useiden pienten lainojen maksamiseen ja hallinnointiin kuluu nimittäin aikaa ja rahaa. Jokaisessa lainassa on omat kulunsa ja korkonsa, ja maksuista perillä pysyminen vaatii tarkkaa seurantaa.

Yhdistelylaina eli lainojen yhdistäminen helpottaa lainojen hallinnointia ja maksamista sekä yksinkertaistaa taloutesi suunnittelua.

Näin varmistat suurimman mahdollisen säästön

Laina-asiat voivat aiheuttaa suurta stressiä, etenkin jos lainoja on kertynyt suuri määrä useille rahoituslaitoksille ja pankeille.

”Yhdistelemällä lainat raha-asioihin saa selkeyttä, kun kuukausittain maksettavien lainalyhennysten määrä vähenee parhaassa tapauksessa vain yhteen. Suunnittele etukäteen, miten käytät yhdistelylainan avulla säästyvät ylimääräiset eurot, jotta ne menevät parhaaseen mahdolliseen käyttöön”, vinkkaa lainavertailupalvelu Lead Supplyn toimitusjohtaja Andreas Linde.

Mutta mistä tietää, mikä yhdistelylaina sopii juuri kullekin?

”Tärkeintä on muistaa, että lainojen yhdistäminen ei automaattisesti säästä rahaa. Säästöjen syntymiseen vaaditaan, että yhdistelylaina on kokonaisuudessaan edullisempi kuin olemassa olevat lainasi ja niiden kulut yhteensä”, Linde sanoo.

Kulujen selvittäminen voi kuulostaa ilmiselvältä, mutta asiassa on oltava tarkkana. Toisinaan lainan maksaminen kerralla pois aiheuttaa lisäkuluja, sillä maksamalla luoton korot ja jäljellä olevan luottosumman kerralla poikkeat alun perin tekemästäsi sopimuksesta. Siksi ennen yhdistelylainan ottamista kannattaa selvittää aiempien lainojen poismaksamisen kulut.

Myös yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa

Yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa, jotta varmistat, että lainojen yhdistäminen tulee mahdollisimman halvaksi. Kilpailuttamalla voit siis maksimoida säästöt. Lead Supplyn lainavertailupalvelu LoanScouterin avulla lainat voi kilpailuttaa hetkessä, eikä kuluttajan tarvitse vierailla jokaisen lainasivuston verkkosivuilla erikseen.

”Kilpailuttamalla eri lainantarjoajat varmistat, että saat edullisimman mahdollisen koron yhdistelylainallesi. Lisäksi yhdistelylainoihin saattaa liittyä kuluja, joita ei yleensä ole pienemmissä kulutusluotoissa, kuten lainan ottamiseen liittyvät avausmaksut. Näiden kulujen suuruutta on hyvä vertailla tarkasti eri lainantarjoajien ja lainatuotteiden välillä”, Linde sanoo.

Yhdistä korkeakorkoiset luotot

Yleensä yhdistelylainasta saa suurimman hyödyn irti, kun yhdisteltävät luotot ovat lainasummilta pieniä, mutta lainojen korkotasot ovat korkeat.

Esimerkiksi useiden pikavippien yhdistäminen yhdeksi lainaksi voi tuoda suuret säästöt kuukausitasolla, sillä pikavipeissä on perinteisesti huomattavasti korkeammat korot kuin esimerkiksi kulutusluotoissa. Tällaisia lainoja yhdistelemällä on mahdollista saavuttaa pitkällä aikavälillä suuria säästöjä, ja tämä onkin tilanne useiden lainanyhdistelyyn liittyvien menestystarinoiden takana.

”Kiinnitä huomiota lainojen rahallisen määrän sijasta erityisesti yhdisteltävien lainojen korkotasoon ja valitse yhdistettäväksi ensisijaisesti lainat, joissa on korkeat korot. Se on hyvä tapa valita lainojen joukosta yhdisteltävät luotot siinä tapauksessa, jos kaikkien lainojen yhdistäminen ei ole esimerkiksi luottoluokituksen tai -arvion vuoksi mahdollista. Näin voit silti parantaa raha- ja lainatilannettasi tuntuvasti, vaikka yhdistelisit vain osan lainoistasi”, Linde ohjeistaa.

Hyödynnä lainavertailusivustot

On hyvä pitää mielessä, että kuten muillakin elämän osa-alueilla, myös lainojen yhdistelyssä kärsivällisyys ja vaivannäkö palkitaan.

Lainojen yhdistelyyn liittyvät menestystarinat ovat yleensä tulosta tarkasta kilpailutuksesta ja lainojen arvioinnista, eikä ilman pientä vaivannäköä voi odottaa yltävänsä jättimäisiin säästöihin. Yhdistelyluoton hakemisen ei kuitenkaan tarvitse olla hankalaa, sillä lainavertailusivusto LoanScouter voi auttaa lainojen vertailussa.