Mu­hos­lai­nen olym­pia­mi­ta­lis­ti Toivo Salonen on kuollut 86-vuo­tiaa­na – pi­ka­luis­te­li­ja toi prons­sia vuoden 1956 tal­vi­olym­pia­lai­sis­ta

Suomelle muun muassa olympiapronssia ja MM-hopeaa tuonut moninkertainen suomenmestari, pikaluistelija Toivo Salonen kuoli 28. lokakuuta Muhoksella.

Kuvassa Toivo Salonen vuonna 2010. Arkistokuva.
Kuvassa Toivo Salonen vuonna 2010. Arkistokuva.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Suomelle muun muassa olympiapronssia ja MM-hopeaa tuonut moninkertainen suomenmestari, pikaluistelija Toivo Salonen kuoli 28. lokakuuta Muhoksella. Hän oli kuollessaan 86-vuotias. Kuolinilmoituksen mukaan siunaus toimitettiin viime perjantaina läheisten läsnä ollessa.

1 500 metrin olympiapronssia Salonen toi vuonna 1956 Italian Cortina d'Ampezzossa pidetyistä talviolympialaisista. Kyseessä on Suomen miesluistelijoiden viimeisimmäksi jäänyt olympiamitali. EM-pronssia ja MM-hopeaa Salonen luisteli Göteborgista ja Oslosta vuonna 1959.

Tilillään Salosella on myös kuusi suomenmestaruutta, kolme SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia. Vuonna 1955 hän luisteli uuden Suomen ennätyksen 500 metrin matkalla ajalla 42,9.

Saloselle myönnettiin liikuntaneuvoksen arvonimi vuonna 2008.

Salosen kuolemasta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.