Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

MTV: Kär­pis­tä Ju­ku­rei­hin lai­nat­tua Aatu Rätyä yri­te­tään saada vielä nuorten MM-ki­soi­hin

Edmonton
Aatu Rädylle olisi käyttöä nuorten MM-kisoissa.
Aatu Rädylle olisi käyttöä nuorten MM-kisoissa.
Kuva: Pasi Mennander

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen lähestyessä joukkueesta kantautui mielenkiintoista tietoa koskien tähtihyökkääjä Aatu Rätyä. Räty, 19, pelaa Mikkelin Jukureissa, jossa hän on lainassa Oulun kärpistä kauden loppuun saakka.

Räty joutui jäämään sivuun MM-joukkueesta Jukureiden koronatartuntojen ja -karanteenin takia, mutta Räty on vapautunut karanteenista ja Suomi yrittää saada erityisluvalla Rädyn mukaan MM-ryhmään. Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarinen vahvisti asian MTV Urheilulle tänään.

– Ensinhän pitää tietysti varmistaa, että Aatu on täysin terve. Juttelin Jukureiden joukkueenjohtaja Hakkaraisen Mikon kanssa tänä aamuna. Haluamme, että Aatu on täysin terve, jos tulisi mahdolliseksi, että hänet voisi tänne saada, Oikarinen kertoo MTV Urheilulle.

Oikarinen kertoo puhuneensa kisajärjestäjille asiasta keskiviikkona.

– Annoin heille erilaisia detaljeja, miksi meidän tulisi Räty saada. Ymmärrämme, että säännöt sanovat, ettei 15. joulukuuta jälkeen ketään saa tänne lennättää, mutta niitä sääntöjä on nyt näköjään muutettu koko ajan (Kanada saapui paikalle takarajan jälkeen). Haluamme varmistaa, että kaikilla on samat säännöt.

– Minulle annettiin vastaukseksi, että se on Albertan (provinssin) terveysviranomaisten asia. Sen takia ne säännöt on luotu, että kisatapahtuma saadaan järjestää. He lupasivat viedä asiaa eteenpäin tämän päivän ja huomisen aikana. Uskoisin, että huomenna (perjantaina) kuulemme lisää, että mikä tilanne on.

Jos Räty pääsee kisajoukkueeseen, yksi pelaaja putoaa pois.

– Meillä on 22+3 pelaajaa tällä hetkellä ja saman verran sai kisajoukkueeseen leimata. Silloin se tarkoittaisi, että yksi pelaaja tietysti jäisi rivistä pois, Oikarinen sanoi MTV Urheilulle.