Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mo­po­tyt­töä su­mut­ta­neil­le po­lii­seil­le vir­ka­ri­kos­tuo­mio – Oi­keu­den mie­les­tä oc-kaa­su ai­heut­ti tar­pee­ton­ta vaaraa

Oulun käräjäoikeus katsoo, että poliisipartion muodostanut kaksikko syyllistyi virkavelvollisuuden rikkomiseen syyskuussa 2016.

-
Kuva: Matti Räty

Kaksi Oulun poliisilaitoksen vanhempaa konstaapelia on saanut virkarikostuomion.

Oulun käräjäoikeus katsoo, että poliisipartion muodostanut kaksikko syyllistyi virkavelvollisuuden rikkomiseen syyskuussa 2016.

Poliisipartio yritti pysäyttää mopolla ajaneen 15-vuotiaan tytön, joka ei kuitenkaan totellut pysäytysvaloilla ja pysäytysäänillä annettuja pysäytysmerkkejä eikä myöskään poliisin käskytystä.

Tämän jälkeen poliisit päättivät käyttää tytön pysäyttämiseen oc-kaasua. Apumiehen paikalla siviilimallisessa poliisiautossa ollut poliisi sumutti kaksi kertaa oc-kaasua kohti tyttöä. Tämä ajoi muutaman sadan metrin matkan, minkä jälkeen hän törmäsi puuhun ja loukkaantui.

Käräjäoikeus langetti poliiseille rangaistukseksi 20 tuloista riippuvaista päiväsakkoa. Toinen joutuu maksamaan 520 euroa, toinen 740 euroa.

Mopotyttö jätettiin rangaistuksetta

Myös tyttö syyllistyi tilanteessa rikokseen. Käräjäoikeus katsoo, että hän ajoi mopoa noin 70 kilometrin tuntinopeusvauhtia vaikka mopon suurin sallittu nopeus on 45 kilometriä tunnissa.

Tyttö ei käyttänyt mopossa ajovaloja eikä hän pysähtynyt poliisin pysäytysvalosta ja -äänimerkistä huolimatta, vaan kiihdytti vauhtiaan ja lähti pakenemaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.