Tilaajille

Moni yk­si­tyis­tie uhkaa jäädä au­raa­mat­ta Ou­lus­sa, ihmiset vaa­ti­vat vanhaan käy­tän­töön pa­laa­mis­ta – kau­pun­ki pa­tis­taa asuk­kai­ta yh­teis­työ­hön

Uuden lain mukaan kaupunki voi myöntää avustusta yksityistien kunnossapitoon vain järjestäytyneille tiekunnille. Joka kylällä tiekuntien muodostaminen ei ole onnistunut, eivätkä teiden varsilla asuvat ole saaneet järjestettyä talvikunnossapitoa.

Uuden lain mukaan kaupunki voi myöntää avustusta yksityistien kunnossapitoon vain järjestäytyneille tiekunnille. Joka kylällä tiekuntien muodostaminen ei ole onnistunut, eivätkä teiden varsilla asuvat ole saaneet järjestettyä talvikunnossapitoa. Asukkaat vaativat palaamista takaisin vanhaan aurauskäytäntöön. Heidän mukaansa laki ei estä kaupunkia avustamasta muidenkin kuin tiekuntien ylläpitämien yksityisteiden kunnossapitoa.

Yksityisteiden avustuskäytännön muutos aiheuttaa ongelmia tiekunnattomien yksityisteiden kunnossapitoon. Asukkaat pelkäävät, että tiet jäävät auraamatta ensi talvena.

Etenkin Ylikiimingin suunnalla on monia tiekunnattomia yksityisteitä, joiden kunnossapitoa ei ole saatu kuntoon yrityksistä huolimatta.