Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Pääkirjoitus: Salman Rush­dien puu­ko­tus avaa ikävän näkymän eteen­päin

MM-tais­to ratkesi vii­mei­sen kier­rok­sen ohi­tuk­seen: Vers­tap­pen sysäsi Ha­mil­to­nin val­ta­is­tui­mel­ta – Räik­kö­nen kes­keyt­ti uransa vii­mei­ses­sä kisassa

Abu Dhabi
Kimi Räikkösen Formula 1 -ura tuli päätökseen Abu Dhabissa.
Kimi Räikkösen Formula 1 -ura tuli päätökseen Abu Dhabissa.
Kuva: Antonin Vincent / POOL

Red Bullin Max Verstappen on voittanut formula ykkösten kauden päätöskilpailun Abu Dhabissa. Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton lähtivät kauden päätöskisaan tasapisteissä, joten kauden päätöskisan voitto varmisti Verstappenille myös kuljettajien maailmanmestaruuden.

Maailmanmestaruus on Verstappenin, 24, uran ensimmäinen. Paalulta lähtenyt Verstappen sai kilpailuun huonon lähdön ja menetti paikkansa jo avausmutkassa Hamiltonille, joka kurvaili johdossa kisan viimeiselle kierrokselle asti.

Red Bull yritti taktisilla valinnoilla löytää Verstappenille sauman haastaa Hamiltonia, mutta hollantilainen ei päässyt iskuetäisyydelle ennen viimeisiä kierroksia. Williamsin Nicholas Latifin kolarin takia Verstappen pääsi turva-auton turvin Hamiltonin kantaan kiinni ja yrittämään ohitusta viimeisellä kierroksella.

Verstappen juhli MM-taiston ratkettua.
Verstappen juhli MM-taiston ratkettua.
Kuva: KAMRAN JEBREILI / POOL

Verstappen oli ehtinyt hakea autoonsa pehmeät renkaat, minkä takia hänellä oli etulyöntiasema kovemmalla ja kuluneella rengasseoksella ajanutta Hamiltonia vastaan.

Alfa Romeolle siirtyvä Valtteri Bottas teki viimeisen palveluksensa Mercedekselle ajamalla maaliin kuudentena. Kuudes sija riitti varmistamaan Mercedekselle valmistajien maailmanmestaruuden.

Räikkösen F1-ura päättyi keskeytykseen

Alfa Romeon Kimi Räikkösen, 42, ura formula ykkösissä päättyi murheellisesti keskeytykseen. Jarruongelmia radiossa valitellut Räikkönen menetti autonsa hallinnan kilpailun puolivälin tienoilla ja ajautui ulos radalta.

Räikkönen sai ajettua autonsa varikolle, mutta suomalainen nousi nopeasti autostaan ja riisui ajohanskansa viimeisen kerran. Räikkönen oli keskeytyshetkellä kilpailussa viimeisenä.

Yhden maailmanmestaruuden saavuttaneelle Räikköselle kauden päätöskilpailu oli uran 349:s. Tällä kaudella Räikkönen pääsi pisteille neljästi ja keräsi yhteensä kymmenen pistettä.

F1-uransa päättävää Kimi Räikköstä muistettiin hienolla lahjalla ennen kilpailua.
Video: MTV

Päivitetty kello 17.08: Täydennetty kauttaaltaan ja kerrottu mm. lopputulos.