Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

MM-ki­sa­päi­vä­kir­ja 1: Ko­ti­maas­sa Yle ja MTV ottavat mittaa toi­sis­taan – Ha­luat­ko kuun­nel­la Här­kös­tä vai Virk­kus­ta?

Kaleva seuraa jalkapallon MM-turnausta kotimaasta käsin. Kisapäiväkirjassa aiheet vaihtelevat laidasta laitaan, menneitä kisoja unohtamatta.

36 vuotta sitten ääntä ei kuulunut ollenkaan. Yleisradion selostaja Pentti Salmi oli kyllä Meksikossa, mutta pihaustakaan ei saatu Suomeen asti.

1986 MM-kisojen avausottelussa olivat vastakkain hallitseva maailmanmestari Italia ja Bulgaria. Salmen suu kävi, mutta piuhat olivat Mexico Cityssä sen verran sekaisin, että selostus meni kokonaan harakoille.

Ääni- ja kuvaongelmat olivat MM-kisalähetysten riesana ensimmäisten kolmen neljän päivän ajan. Tämän vuoksi selostamista hoiti Pasilasta käsin esimerkiksi A-maajoukkueen silloinen päävalmentaja Martti Kuusela.

Yhteydet saatiin lopulta pelaamaan, mutta kisojen taustaäänenä oli toistuva rätinä, joka tosin siihen aikaan toi kotikatsomoihin lähinnä eksoottisen tuulahduksen toiselta puolelta maailmaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.