Tilaajille

Miten mak­ka­ran­kää­rei­siin piir­tä­nees­tä Jyrki An­sel­mis­ta tuli Ra­dio­pu­he­li­mien laulaja ja vapaa tai­tei­li­ja J.A. Mäki? Siihen tar­vit­tiin muun muassa tv:n Ar­ja-tä­ti sekä syn­nyn­näi­nen punk-asen­ne

Haukiputaan Martinniemessä lappapuuronpunaisen omakotitalon oven aukaisee pitkä silmälasipäinen mies. 1922 rakennetussa talossa on leppoisa tunnelma.

Jyrki ja Peipa Mäellä on neljä kissaa. 17-vuotias Ninni pitää seuraa, kun Mäki piirtää uutta sarjakuvaromaaniaan. Jyrki Mäen neljäs Valtte Railon vaiheista kertova sarjakuvaromaani julkaistaan ensi vuonna. Wallu-kissa laulaa mukana Jyrki Mäen sooloalbumilla Kevätlaulu-kappaleessa taustakuorossa. Jyrki ja Peipa Mäki ovat asuneet Haukiputaan Martinniemessä jo 15 vuotta.
Jyrki ja Peipa Mäellä on neljä kissaa. 17-vuotias Ninni pitää seuraa, kun Mäki piirtää uutta sarjakuvaromaaniaan.
Jyrki ja Peipa Mäellä on neljä kissaa. 17-vuotias Ninni pitää seuraa, kun Mäki piirtää uutta sarjakuvaromaaniaan.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Haukiputaan Martinniemessä lappapuuronpunaisen omakotitalon oven aukaisee pitkä silmälasipäinen mies. 1922 rakennetussa talossa on leppoisa tunnelma. Jyrki Mäen ja Peipa Mäen kissat tervehtivät tulijoita.

Mäet ovat asuneet talossa 15 vuotta. He etsivät vanhaa puutaloa ja sellainen löytyi Martinniemestä. Jyrki A. Mäki kertoo, etteivät he muuttaessaan tienneet mitään paikkakunnasta, mutta ovat olleet hyvin tyytyväisiä.