Miten ja miksi Ve­ron­mak­sa­jain Kes­kus­liit­to "ke­syt­tää ve­ro­kar­hun"?

Veronmaksajain Keskusliitto mainostaa nyt televisiossa, radiossa ja katukuvassa, että liiton jäsenyys ”kesyttää verokarhun”.

Veronmaksajain Keskusliitto mainostaa nyt televisiossa, radiossa ja katukuvassa, että liiton jäsenyys ”kesyttää verokarhun”.

Veronmaksajain Keskusliitto houkuttelee uusia jäseniä verokarhun kesyttämisellä.
Veronmaksajain Keskusliitto houkuttelee uusia jäseniä verokarhun kesyttämisellä.

Miten aiotte kesyttää verokarhun, jota hallitsee Suomen valtio, Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen?

– Veronmaksajien jäsenenä saa hyvät eväät kesyttää verokarhu niin, että omat veroasiat hoituvat hyvin. Kyse on käytännössä tavallisen kansalaisen verosuunnittelusta eli siitä, miten erilaiset asiat elämässä ihan lakien ja asetusten mukaan vaikuttavat veroihin.

Miksi julkisten palvelujen mahdollistaja ylipäätään pitäisi kesyttää? Vastustatteko hyvinvointiyhteiskunnan nykyistä rahoitusmekanismia?

– Emme pyri poistamaan verokarhua. Yhteistyöstähän kaikki lähtee. Verovarat käytetään Suomessa varmasti pääsääntöisesti suomalaisten mielestä hyviin tarkoituksiin kuten koulutukseen ja terveydenhuoltoon. Kampanjassamme ei ole kyse verotuksen vastustamisesta, ja olisin varsin yllättynyt, jos katsojat tulisivat sellaiseen johtopäätökseen.

– Jokaisen kansalaisen pitää kuitenkin katsoa omien talous- ja veroasioidensa perään. Ei niitä voi ulkoistaa kokonaan yhteiskunnalle.

Veronmaksajain Keskusliittoa pidetään yleisesti kokoomushenkisenä järjestönä. Miksette kerro avoimesti poliittista väriänne?

– Meillä ei missään tapauksessa ole poliittista väriä. Liitto on lähtökohtaisesti puoluetoimintaan nähden sitoutumaton ja riippumaton. Jäsenistämme löytyy varmasti kaikkia suomalaisia puolueita äänestäviä. Emme ota kantaa puoluepoliittisiin vaan ainoastaan veropoliittisiin kysymyksiin.

Oletko itse kokoomuksen tai jonkin muun puolueen jäsen?

– En ole. Olen ollut koko ikäni poliittisesti sitoutumaton.

Paljonko Veronmaksajain Keskusliitolla on jäseniä, ja kuinka jäsenmäärä on viime vuosina kehittynyt?

– Meillä on tällä hetkellä 233 000 jäsentä. Jäsenmäärä on pysynyt 2010-luvulla suunnilleen samalla tasolla.